· · Komentari: 0
GLJIVICE

Bila je kod PEDIKIRA, pa otišla na bazen: Nokti su joj POZELENELI, a LEK se nalazio u frižideru

Slučaj Beograđanke koja ne zna gde je dobila gljivičnu infekciju noktiju razlog je da se zabrinu mnoge žene.

blur-1853302_1280.jpg

Gljivice se češće dobijaju na nožnim noktima, a mogu da prerastu u ozbiljan zdravstveni problem. Beograđanka koju su nokti počeli da svrbe, kada je ponovo otišla u kozmetički salon shvatila je da su potpuno opozeleneli. Lekovima je sprečena infekcija, nokti su joj otpali i posle šest meseci će joj izrasti novi,  a sredstva kojima je mogla da spreči nastanak gljivica nalazila su joj se u - frižideru!

Pročitaje još: Ovu namirnicu JEDEMO SVAKOG DANA, a ona nam RAZARA MOZAK

Gljivice na noktima su česta pojava, a radi se o promeni na noktima koju izazvaju mikroorganizmi koji se razvijaju u mračnim, vlažnim i toplim uslovima. Lečenje noktiju traje nedeljama i najčešće - otpadnu. Međutim, ukoliko se proces "uhvati" na samom početku nade u brzo izlečenje su veće.

Posle manikira popijte jogurt Foto: Piksabej

Gljivice na nožnim noktima se najčešće "pokupe" hodanjem bez papuča oko bazena ili po pločicama banja i spa centara koje posećuje veliki broj ljudi. Dobijaju se i nošenjem sintetičkih čarapa i sandala koje sprečavaju disanje kože. Najleščće se dobijaju od veštačkih noktiju.

Pre nego što se infekcija značajnije prpoširi, evo nekoliko prirodnih recepta za njihovo efikasno suzbijanje.

Lekoviti jogurt

Jogurt sadrži takozvane "dobre bakterije" koje su veoma korisne u borbi protiv gljivica. Jednostavno utrljati na vidljiva i lako dostupna obolela mesta i isprati nakon nekoliko minuta delovanja. Ovaj postupak treba ponoviti nekoliko puta u toku dana.
 
Soda bikarbona

Glavna prednost koju pruža soda bikarbona je što stvara alkalnu sredinu koja ne prija razvoju gljivica na nogama.
Pomešajte vodu i sodu bikrabonu tako da dobijete gustu pastu. Pomoću vate nanosite na obolela mesta i ostavite da stoji 15 minuta, pa isperite toplom vodom.

Mikoza nokta
Mikoza nokta se javlja kod starijih osoba, pretežno muškaraca i onih koje pate od loše cirkulacije. Gljivice na noktima nogu pojavljuju  10 puta češće nego na rukama. Nokti postaju tamni, bez sjaja, vrlo krhki ili isprekidani, počinju da se listaju i poprimaju neugodan miris.

Jabukovo sirće

Pored sode bikarbone, jabukovo sirće je druga stvar koju uvek morate imati u kući, a posebno ako vas muče gljivice na nogama. Pomešajte dve čaše vode sa pola čaše jabukovog sirćeta u lavoru i potapajte noge oko pola sata.

Beli luk i jabukovo sirće treba uvek imati u  kući.


 Kupka od belog luka

Beli luk je čudesan sastojak sa moćnim antigljivičnim i antibakterijskim svojstvima, koji može da vam pomogne da izlečite gljivice na nogama. Uzmite nekoliko glavica belog luka, sitno ih izgnječite i stavite u lavor sa vodom. Potopite noge na pola sata.
 
Ulje divljeg origana

Ovo je još jedna moćna biljna opcija koja ima snažna antigljivična svojstva. Da biste upotrebili ulje divljeg origana za lečenje gljivica na nogama pomešajte nekoliko kapi ovog ulja sa kafenom kašičicom maslinovog ulja i mažite obolele nokte.

Pročitajte još: HIT u svetu: Kako da SAMI napraviti METALNE ili nokte sa flekom od BENZINA (VIDEO)

Orahovo ulje

Za lečenje gljivica na noktima preporučuje se i češća upotreba orahovog ulja.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.