Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВА

Руски ДОКТОР Мјасников открива: Седам намирница које могу да вам ПРОДУЖЕ ЖИВОТ

Познати руски лекар и телевизијска звезда Александар Мјасников даје савете који продужавају живот...

1646088929_doktor.png
Фото: YоуТубеСцреенсхот/Россия1
Oglas

Конзуирање здравих намирница кључно је за очување здравља целог организма, од превенције и лечења корона вируса до продуженог животног века истиче познати руски лекар и телевизијски водитељ, Александар Мјасников који је набројао је производе који продужавају живот. Наиме, правим одабиром намирницама може се успорити ток вирусне болести и спречити тешки облик.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

- Много пута смо то помињали, набрајали смо намирнице, разговарали смо о пола килограма поврћа и воћа - објашњава Александар Мјасников  позивајући се на податке научних истраживања који указују на седам основних производа за одржавање уравнотежене исхране.

У исто време, главни фактор дуговечности је генетско наслеђе, додаје специјалиста...

Међу ове намирнице, пре свега убраја поврће, воће, морске плодове, орашасте плодове и нарочито бадеме, тамна чоколада и бели лук. Како је објаснио, доказано је да ти производи помажу да дуже живимо. У исто време, главни фактор дуговечности је генетско наслеђе, додаје специјалиста.

Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји

Осим тога, у време корона вируса, доктор Александар Мјасников истиче да је цинк веома користан у борби против корона вируса. Цинк се у великим количинама налази у пилетини, али се тешки ток вируса корона вируса може се спречити конзумирањем хране богате витамином Д, кога има много у харинги.

Славни руски доктор Александар Мјасников је рекао да се током акутне фазе болести треба ослонити на угљене хидрате

Славни руски доктор Александар Мјасников је рекао да се током акутне фазе болести треба ослонити на угљене хидрате. То је због чињенице да током болести особа троши више енергије него што добија. За брз опоравак, пацијенту је потребна снага за борбу против вируса.

Прочитајте још: Решите се главобоље на потпуно природан начин: Потребно вам је неколико намирница из кухиње

Седам намирница за дуг живот

1. Поврће

Међу поврћем издвајају се карфиол и броколи. Ако се често конзумирају, активира се природни систем за детоксикацију. Поврће смањује могућност настанка малигних тумора.

2. Воће 

Да бисте имали дуг и здрав живот и спречили кардиоваскуларне болести и рак, потребно је свакодневно појести две порције воћа и три поврћа, објашњава група америчких дијететичара, а наводи руски доктор. Резултати истраживања које је спровео овај тим открили су да је дневна потрошња пет порција воћа и поврћа повезана са мањим ризиком од умирања.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

3. Морски плодови 

Незасићене масне киселине у морским плодовима помажу у спречавању деменције, каже Мјасников.

4. Риба 

Рибље месо и уље спречавају стварање крвних угрушака, а њене богате омега 3 масне киселине имају врло добра антиоксидативна својства. 

5. Орашасти плодови 

Орашасти плодови богати су омега 3 киселинама и витамином Е. Поред тога, имају антиоксидативна својства, магнезијум и влакна. Руски лекари Елена Малишева и Андреј Продеус тврде да ова суперхрана помаже у продужавању живота због високог садржаја биљних протеина. Оба стручњака позивају се на резултате студије спроведене 2020. године, у којој се закључује да замена животињских протеина биљним протеинима смањује смртност било ког узрока.Нарочито бадеми садрже много хранљивих састојака и микроелемената. Један од њих је цинк. Поред тога, њихова потрошња такође испуњава потребе за селеном и хромом, све док су у малим количинама укључени у исхрану, објашњава Мјасников.

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

6. Тамна чоколада 

Тамна чоколада садржи флавоноиде. Ова хемијска једињења су позната по својим здравственим предностима: побољшавају циркулацију и менталну будност код старијих људи. Истраживачи из САД открили су да чак могу да појачају имуни систем појединца како би помогли у борби против вируса корона.

7. Бели лук 

Бели лук благотворно делује на крвне судове и знатно смањује ризик од кардиоваскуларних болести. Упркос великом броју врло здравих својстава, прекомерна конзумација ове намирнице и начин на који се припрема може проузроковати озбиљне здравствене проблеме.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas