· · Коментари: 1
РУСКА МЕДИЦИНА

СУРОВА ИСТИНА! Руски онколог упозорава: Свако има СВОЈ РАК, само га сви НЕ ДОЖИВЕ

Познати руски онколог, доктор Антон Катарин указује на бројне методе за превенцију канцерогених обољења

1592944809_kancer.jpg
Фото: Depositphotos

Сурова истина да свако има свој рак, али га не доживе сви - кључна је за борбу у превенцији и заштити организма од канцерогених болести, открива угледни руски доктор Антон Казарин. 

У развијеним земљама већина људи открије рак у првом или другом стадијуму, а у подручју Источне Европе тек у трећем и четвртом.

Прочитајте још: Хваљен у Русији: Укус овог сока је ГРОЗАН, али ЛЕЧИ 9 болести и помаже у МРШАВЉЕЊУ

- То је заправо истина… Раније, када је животни век био до 40. године, обично се умирало од других узрока. А данас се сва наша генетика испољава тек након 40 или 50 година живота. Тако да морамо живети да бисмо видели који ће бити наш карцином у будућности – објашњава Антон Казарин.

Прочитајте још: Нећете му одолети: Тост са трешњама (ФОТО)

Овај стручњак истиче да је у последње време све већа пораст оболевања од рака, те да није необично да у својој ординацији дневно види више тридесетогодишњакиња са раком дојке.

Што се пре суочимо са раком, тотално излечење је извесно


Доктор Антон Казарин са својим лекарским тимом

- Жене радије настављају каријеру, касније рађају, не доје и узимају контрацептивне пилуле. Рак јајника и рак грлића материце се јављају код све млађих жена. Друго, о овој теми се раније није говорило, а рак је био стигма. Његове манифестације су биле ужасне када су, на пример, укућани бранили деци да се друже са комшијском децом оболелом од рака јер су се плашили заразе – објшњава доктор Казарин, директор турско-америчке болнице у Истанбулу .

Прочитајте још: Свако је имао своју ТРАВНИЦУ, изнад колевке КУВАТКУ, труднице ПЕЛЕНАШКУ и свака је имала НАТПРИРОДНУ МОЋ

Др Казарин истиче да данас сви говоре о раку и да је однос према њему другачији, па се у развијеним земљама сматра хроничном болешћу. У већини случајева, чак и напредна фаза трећи и четврти стадијум данас се могу контролисати. Особа пролази кроз неколико терапија и тада, као и пацијент с дијабетесом, стално прима лечење. 


Фото: Pixabay

Људи се плаше да сазнају да ли уопште имају рак, а не схватају да је лечење онкологије у првом и другом стадијуму много јефтиније и ефикасније него у напредним фазама. Рак је попут епидемије која је захватила цео свет.

Прочитајте још: Доктори једној групи пацијената преписали СМЕХ, а другој ЛЕКОВЕ: Резултат НЕВЕРОВАТАН

Сваког дана се једној особи дијагностификује нека врста рака. Срећом, постоје савети који помажу у превенцији ове опаке болести, а у сам врх спадају вежба и исхрана.

Кикирики

Кикирики је богат витамином Е, смањује ризик од рака дебелог црева, плућа, јетре и других врста рака. Кикирики је изузетно богат многим есенцијалним нутријентима, протеинима, квалитетним мастима, минералима и витаминима.

Прочитајте још: ДОКАЗАНО - Убоди пчела лечи разне болести, Русија признала овај вид терапије као ЗВАНИЧАН

Богат је калијумом, магнезијумом, фосфором, калцијумом, бакром и натријумом. Све су то минерали, и есенцијални су за организам, јер су саставни део електролита. За превенцију канцера, алтернативна медицина препоручује најмање кашику кикирики путера сваког дана.

Лан

Ланено уље смањује ризик од рака и успорава раст тумора те ублажава његову способност да се прошири.

Фото: Pixabay

У другим студијама показало се да лан утиче на смањење маркера упале те на величину тумора дебелог црева и да спречава ширење рака простате.

У истраживању на женама у постменопаузи, с тек дијагностикованим раком дојке, редован унос лана успорио је раст ћелија рака. 

Слатки кромпир

Слатки кромпир је богат бета каротеном. Истраживања су показала да конзумација хране богате бета каротеном смањује ризик од настанка рака дебелог црева, рака дојке, желуца и плућа. Жене у пременопаузи конзумацијом хране богате бета каротеном, као што је слатки кроомпир, знатно смањују ризик од настанка опаке болести.

Риба

Фото: Pixabay

Храна богата витамином Д као што је риба, посебно лосос, помаже у блокирању развоја крвних судова који хране тумор, а зауставља ширење канцерогених и преканцерогених ћелија. Омега 3 масне киселине спречавају раст рака спречавањем раста његових ћелија.

Прочитајте још: Бол у врату може да доведе до МОЖДАНОГ УДАРА: Александар препоручује 7 лаких ВЕЖБИ (ФОТО)

Налазе се у маснијој риби, а могуће их је унети конзумирањем ланеног семена, барем једне кашике дневно.

Црни лук

Црни лук у себи садрзи мноство корисних супстанци а од лековитих материја најбитнији су алицин и гликозиди. Има антибактеријско дејство. Садрзи витамине Ц, Б1, Б2, Е, гвожђе, калцијум, калијум, сумпор, богат је фолном киселином и позитивно делује на јачање организма и имунитет. Лук је богат антиканцерогеним супстанцама, а може се јести уз салате.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.