· · Коментари: 0
ТРАДИЦИЈА

Хваљен у Русији: Укус овог сока је ГРОЗАН, али ЛЕЧИ 9 болести и помаже у МРШАВЉЕЊУ

Највише добрих ствари даје желуцу и кожи, али користи се и за лечење разних других болести укључујући и рак, а помаже и органима да се опораве од повреда.

people-2562300_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Сок од свежег кромпира - хваљен је и слављен у Русији као моћан савезник здравља. Иако непријатног укуса, због чега одбија од себе многе људе, он доноси бројне добробити за здравље.

Прочитајте још: Свако је имао своју ТРАВНИЦУ, изнад колевке КУВАТКУ, труднице ПЕЛЕНАШКУ и свака је имала НАТПРИРОДНУ МОЋ

Свежи сок од кромпира снижава ниво мокраћне киселине у организму и не дозвољава да се појаве болести као што су гихт или артритис, или неки други запаљенски процеси. Употребом овог сока смањују се болови у кичми и зглобовима, убрзава се циркулација.

Има хиљаду намена

Сок је феноменално средство за чишћење и одржавање коже ако се примењује споља. Он умирује и одстрањује упале на кожи и лечи акне или екцеме. Има способност и да смењи телесну тежину.

Када се пије пре ручка убрзава мршављење.

Ако се по чаша сока од кромпира пије пре доручка и неколико сати пред спавање, то ће убрзати метаболизам и мршављење ће започети.

Рецепт за сок
Узмите неколико кромпира средње величине. Ољуштите, исеците што ситније и ставите у ланену тканину и процедите. Налијте сок у стаклену флашу и чувајте га у фрижидеру. Ако вам је укус неподношљив, помешајте га са соком од јабука,  шаргарепе или другог воћа које волите.

Чишћење јетре је једно од главних адута сока од кромпира. Код болести чира на желуцу, руски народни рецепт каже да треба узети кашику сока. Сирови пречишћени рендани кромпир користити се код болести срца, повишеног крвног притиска, чирева у цревима и желуцу, код болесне јетре, бубрега, панкреаса, хемороида, горушица...

Мучнина

Код мучнине се препоручује узимање 100-150 грава два пута дневно пола сата пре јела. Бирајте црвени компир. Пацијенти са чиром желуца и црева почињу лечење кашичицом сока од сировог кромпира и постепено повећавајући дозу.

Лековита је и кора

Ране

Рендани кромпир се умота у памучне тканине и стави на опекотина, ране, запаљења коже, као и места која су погођеним екцемом и лупусом. Спроводите тај поступак неколико пута дневно и ноћу.

Ако имате камен у бубрегу нека вам сок од кромпира буде једино пиће.

Хемороиди

Када хемороида, направити од сирових кромпира свеће, које су уведене у анус ноћу за три недеље.

 Камен у бубрегу

Кувајте кромпир са кором, то ће вам бити главно пиће ако имате камен у бубрегу. Пије се по пола шоље пре оброка, током три недеље. Поновите курс у месец, два.

Инхалација кромпиром је добра за прехладу.

Прехладе
Сматра се да је изузетно корисно удисати пару од куваног кромпира , посебно ако имате кашаљ, или упалу грла. За инхалацију је најбоље узети врућ кромпир. Након удисања, одмах идите у кревет.

Руски рецепт за акне
Рендани, сирови кромпир се наноси у танкомк слоју на кожу са акнама и држи 40 минута. Затим се испере. То је традиционални руси рецепт за чисту кожу.

Хипертензија

Пре јела узимати једну кашику сока од кромпира током две недеље. Верује се да смањује висок крвни притисак.  Из пепела Печена на ватри, из пепела, кромпир је веома користан за људе са срчаним обољењима, као и алергијама. Он садржи доста калијума па је за оне којима недостаје овај минерал - одличан.

Прочитајте још: У РУСИЈИ овим биљним препаратима лече НАРКОМАНИЈУ, а доступни су и у СРБИЈИ

Мајчина душица

Ова биљка садржи бројне корисне састојке, нарочито гвожђе. Само две кашичице задовољавају петину дневних потреба организма за овим минералом. Одличан је извор и мангана, који побољшава рад мозга, одржава здравље костију, хрскавице и коже.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.