· · Komentari: 0
ZDRAVE NAVIKE

RUSKI PREPARAT koji će obožavati i muškarci i žene: PRIRODNA maska protiv opadanja kose (RECEPT)

Ruska doktorka Tatjana Viktorovna Konovalova preporučuje jedinstven lek za jačanje i regeneraciju vlasi

1634489276_Depositphotos_99125110_S.jpg
Foto: Depositphotos

Gubitak kose predstavlja problem miliona muškaraca i žena širom sveta i predstavlja podjednako stresno iskustvo za oba pola. Kroz proces normalnog opadanja kose dnevno se izgubi oko 500 do 100 dlaka,  što je neprimetno, jer prosečna osoba ima oko 100 000 dlaka na glavi. Kako starimo, normalno je da nam se kosa istanjuje, ali je svakodnevno opadanje kose neprijatna pojava. Ruska doktorka Tatjana Viktorovna Konovalova otkrila je recept za jednostavnu masku za jačanje korena kose zasnovanu na prirodnim preparatima.

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Ruska maska protiv opadanja kose
Sitno narendajte nekoliko svežih šargarepi i utrljajte ih u koren kose. Ostavite da djeluje minimum 15 minuta. Dobro isperite na uobičajen način.Na početku, masku nanosite uvek pre pranja kose najmanje 5 puta za redom. Kada kosa ojača, dovoljno je nanositi izrendanu šargarepu jednom mesečno. Prvi rezultati biće vidljivi već nakon nekoliko tretmana.

Problem opadanja i slabog korijena kose nije retka pojava, a proizvodi koji postoje na tržištu nisu se pokazali učinkovitima. Ruski lekari preporučuju prirodan preparat na bazu šargarepe, koji se na kosu aplikuje u obliku maske. Ova ruska maska regeneriše strukturu korena kose i zaustavlja opadanje, a prvi rezultati vidljivi su već nakon nekoliko tretmana. 

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Šargarepe je izvor vitamina beta karotena i A vitamina, mrkva daje ne samo dobar vid, već i utiče na zdravlje vlasišta koje je esencijalno za zdravu kosu. Hranljive materije koje šargarepa sadrži mogu poboljšati zdravlje kose, noktiju i kože. Pored toga, ona pomaže i u detoksikaciji celog organizma pa i vlasišta i stvaranju novih ćelija. 

Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)

Šargarepa sadrži betakaroten, koji joj obezbeđuje karakterističnu narandžastu boju. Takođe sadrži dosta vitamina, kao što su A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E i vitamin K. Osim toga ona sadrži i minerale, kaliujum, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Predstavlja izvor ugljenih hidrata i vlakana. Šargarepa sadrži 40 kalorija na 100 grama svežeg, tako da je efikasna za osobe koje žele da imaju vitku liniju.

Maska sa šargarepom i surutkom

Uzmite jednu ili dve šargarepe iseckane na male delove. Pomešajte je sa maslinovim uljem, kokosovim uljem, nekim esencijalnim uljem po izboru i medom. Kada se sastojci sjedine, zagrejte smesu 2 do 3 minuta. Nakon grejanja, dodajte surutku i ubacite u blender. Smesa će podsećati na smuti od šargarepe. Nanesite na kosu od korena do vrha i držite 20 do 25 minuta. Isperite dobrim šamponom. Ovaj tretman pre pranja šargarepom će kose podstaći rast kose i učiniti je glatkom i zdravom. Koristite ovu masku svakog vikenda i brzo ćete primetiti rezultate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.