· · Komentari: 0
TRADICIJA

Hvaljen u Rusiji: Ukus ovog soka je GROZAN, ali LEČI 9 bolesti i pomaže u MRŠAVLJENJU

Najviše dobrih stvari daje želucu i koži, ali koristi se i za lečenje raznih drugih bolesti uključujući i rak, a pomaže i organima da se oporave od povreda.

people-2562300_1280.jpg
Foto: Piksabej

Sok od svežeg krompira - hvaljen je i slavljen u Rusiji kao moćan saveznik zdravlja. Iako neprijatnog ukusa, zbog čega odbija od sebe mnoge ljude, on donosi brojne dobrobiti za zdravlje.

Pročitajte još: Svako je imao svoju TRAVNICU, iznad kolevke KUVATKU, trudnice PELENAŠKU i svaka je imala NATPRIRODNU MOĆ

Sveži sok od krompira snižava nivo mokraćne kiseline u organizmu i ne dozvoljava da se pojave bolesti kao što su giht ili artritis, ili neki drugi zapaljenski procesi. Upotrebom ovog soka smanjuju se bolovi u kičmi i zglobovima, ubrzava se cirkulacija.

Ima hiljadu namena

Sok je fenomenalno sredstvo za čišćenje i održavanje kože ako se primenjuje spolja. On umiruje i odstranjuje upale na koži i leči akne ili ekceme. Ima sposobnost i da smenji telesnu težinu.

Kada se pije pre ručka ubrzava mršavljenje.

Ako se po čaša soka od krompira pije pre doručka i nekoliko sati pred spavanje, to će ubrzati metabolizam i mršavljenje će započeti.

Recept za sok
Uzmite nekoliko krompira srednje veličine. Oljuštite, isecite što sitnije i stavite u lanenu tkaninu i procedite. Nalijte sok u staklenu flašu i čuvajte ga u frižideru. Ako vam je ukus nepodnošljiv, pomešajte ga sa sokom od jabuka,  šargarepe ili drugog voća koje volite.

Čišćenje jetre je jedno od glavnih aduta soka od krompira. Kod bolesti čira na želucu, ruski narodni recept kaže da treba uzeti kašiku soka. Sirovi prečišćeni rendani krompir koristiti se kod bolesti srca, povišenog krvnog pritiska, čireva u crevima i želucu, kod bolesne jetre, bubrega, pankreasa, hemoroida, gorušica...

Mučnina

Kod mučnine se preporučuje uzimanje 100-150 grava dva puta dnevno pola sata pre jela. Birajte crveni kompir. Pacijenti sa čirom želuca i creva počinju lečenje kašičicom soka od sirovog krompira i postepeno povećavajući dozu.

Lekovita je i kora

Rane

Rendani krompir se umota u pamučne tkanine i stavi na opekotina, rane, zapaljenja kože, kao i mesta koja su pogođenim ekcemom i lupusom. Sprovodite taj postupak nekoliko puta dnevno i noću.

Ako imate kamen u bubregu neka vam sok od krompira bude jedino piće.

Hemoroidi

Kada hemoroida, napraviti od sirovih krompira sveće, koje su uvedene u anus noću za tri nedelje.

 Kamen u bubregu

Kuvajte krompir sa korom, to će vam biti glavno piće ako imate kamen u bubregu. Pije se po pola šolje pre obroka, tokom tri nedelje. Ponovite kurs u mesec, dva.

Inhalacija krompirom je dobra za prehladu.

Prehlade
Smatra se da je izuzetno korisno udisati paru od kuvanog krompira , posebno ako imate kašalj, ili upalu grla. Za inhalaciju je najbolje uzeti vruć krompir. Nakon udisanja, odmah idite u krevet.

Ruski recept za akne
Rendani, sirovi krompir se nanosi u tankomk sloju na kožu sa aknama i drži 40 minuta. Zatim se ispere. To je tradicionalni rusi recept za čistu kožu.

Hipertenzija

Pre jela uzimati jednu kašiku soka od krompira tokom dve nedelje. Veruje se da smanjuje visok krvni pritisak.  Iz pepela Pečena na vatri, iz pepela, krompir je veoma koristan za ljude sa srčanim oboljenjima, kao i alergijama. On sadrži dosta kalijuma pa je za one kojima nedostaje ovaj mineral - odličan.

Pročitajte još: U RUSIJI ovim biljnim preparatima leče NARKOMANIJU, a dostupni su i u SRBIJI

Majčina dušica

Ova biljka sadrži brojne korisne sastojke, naročito gvožđe. Samo dve kašičice zadovoljavaju petinu dnevnih potreba organizma za ovim mineralom. Odličan je izvor i mangana, koji poboljšava rad mozga, održava zdravlje kostiju, hrskavice i kože.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.