Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Ако желите да смршате КЉУЧНО ЈЕ У КОЛИКО САТИ ЋЕТЕ ПИТИ ВОДУ: Обратите пажњу на САВЕТЕ СТРУЧЊАКА

Да бисте заиста успели да изгубите на килажи, кључно је када ћете попити чашу воде.

1644569598_bottle-g2c00fffae_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Вероватно сте безброј пута чули од пријатеља и лекара да је хидратација организма савезник у мршављењу и другим стварима - попут одржавање сјајне и здраве коже. Али, стручњаци упозоравају да једноставно "наливање водом" није право решење. Постоје периоди у току дана када је најефикасније и најздравије узети чашу воду, али и периода када то није добар избор.

Нутриционисти саветују хидратацију организма ујутру, пре доручка - наводе да је то сјајан начин да се стимулише и побољша метаболизам. Студије су показале да чаша воде 30 минута пре доручка може смањити унос калорија.

Прочитајте још: Најчешћи избор када је први оброк у питању: Три врсте ДОРУЧКА, које заправо треба ИЗБЕГАВАТИ

Истраживање које је спровео часопис Тхе Јоурнал оф Цлиницал Ендоцринологy & Метаболисм показало је да хидратација повец́ава брзину метаболизма за преко 20%. Сматра се да чаша воде ујутру, пре доручка, утиче и на боље расположење током дана.

С друге стране, уколико узимате воду одмах након оброка правите велику грешку. Они који истичу штетност навике испијања воде током и одмах након јела сматрају да се тако  разређује киселина у желуцу, која је потребна за неометано варење хране и апсорпцију хранљивих материја. Ако баш морате да попијете водом током јела, потрудите се узмете количински што мање - препоручује се гутљај само.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas