Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЦЕПТ

Биљка коју зову "коњски реп са коњском снагом": За шта је све добар ЧАЈ ОД РАСТАВИЋА?

Раставић је биљка која је изузетно здрава.

1638971662_shutterstock_1410690905.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Због свог састава, раставић је једна од најстаријих биљака које се користе у народној медицини.

Највеће предности ове биљке јесу њен састав - богата је  природним калцијумом, магнезијумом, калијумом и силицијумом, па утиче на здравље костију и зуба.

Прочитајте још: Када чујете све бенефите, пићете га РЕДОВНО: ЧАЈ од МАТИЧЊАКА је еликсир за душу, ум и тело (РЕЦЕПТ)

Раставић садржи и флавоноиде (антиоксидансе) и моћно једињење - сапонин.

Раставић се препоручује људима који болују од реуме, артритиса остеопорозе, јер може побољшати еластичност зглобова и угануће, а може и помоћи код проблема са тетивама и лигаментима.

Поред здравствене сврхе, раставић се може користити и у служби лепоте јер подстиче раст косе и ноктију, а утиче и на појаву целулита, јер подстиче избацивање течности и токсина нагомиланих у организму

Рецепт за чај од раставића

Супену кашику раставића прелијти са 200 мл кључале воде и кувати 5 минута на средњој температури. Након тога поклопити чај да одстоји око 15 минута, након чега је потребно процедити га.

Чај се прије пре јела, на празан стомак.

Иако је изузетно здрав, овај чај није препоручљив за особе које имају камен у бубрегу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas