Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЖА

Шта спречава АЛЕРГИЈУ на сунце? Чаша вина и ТРИ коцкице црне чоколаде биће вам од велике ПОМОЋИ!

Дерматолог Гордана Исаиловић саветује шта треба да једу људи који су алергични на сунце.

1623051467_Depositphotos_402411346_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Није ретко да кожа изгори на пролећном сунцу. После дуге зиме она је осетљивија на сунчеве зраке, јер још није акумулирала довољно пигмента.

Код немалог броја пацијената чак и благо пролећно сунце може да изазове појаву осипа или појаву копривњаче. У том случају реч је о алергији на сунце.

Прочитајте још: ОПЕКОТИНА ОД СУНЦА: Намазала се нечим што свако има у купатилу и после пола сата је остала у шоку! (ВИДЕО)

Докторка Горана Исаиловић, дерматолог из Београда каже да је појава осипа чешћа као последица алергије на сунце, док је копривњача удружена са отоком ређа манифестација:

Алергија на сунце

- Када се говори о алергији на сунце прво би пацијента требало упутити на испитивање да ли болује од неке системске болести везивног ткива, као што је, на пример лупус. Јер, уколико је реч о овом аутоимуном обољењу, онда би њега требало лечити а не алергијску реакцију - каже др Исаиловић.

Код већине оних којим са кожа оспе под дејством сунчевих зрака постоји начин да то спрече.

Заштита коже алергичне на сунце

- Прво и основно је да се кожа заштити кремама са високим протективним ефектом - каже др Исаиловић. - Од велике помоћи може да буде и употреба таблета синтетисаних препарата који садрже активне супстанце из индијанске папрати, црне чоколаде, зелене салата или црвене поморанџе. Они помажу кожи да буде мање осетљива када се изложи сунцу.

Прочитајте још: Оставите бадеме да "преноће" у ВОДИ пре конзумирања: Разлог ће вас ОДУШЕВИТИ

За оне којима је куповина ових препарата скупа наша саговорница предлаже да пре изласка на сунце поједу неколико коцкица црне чоколаде са 70 одсто какаоа, а да у редовну исхрну, осим зелене салате, уврсте и наранџасто воће и поврће, чашу вина и зелени чај. Све ове намирнице имају доказани заштитни ефекат од сунчевих зрака.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas