· · Коментари: 0

Четири најбоља ВИТАМИНА ЗА КОЖУ: За здравље и младоликост

Кожа највећи орган нашег тела, зато треба да буде у нашем фокусу, а даће нам онолико колико јој сами будемо пружали

1653152326_woman-gacbc62bb2_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Витамини за кожу

Поред спољашњих фактора на кожу утиче и уношење одређених витамина. Витамин Д је један од најбољих витамина за кожу, заједно са витаминима Ц, Е и К. Ако обезбедите довољно витамина, ваша кожа има могућност да изгледа здраво и младо.

Витамин Д

Витамин Д се најчешц́е ствара када кожа апсорбује сунчеву светлост. Када се то догоди, холестерол се претвара у витамин Д. Витамин Д затим узимају ваша јетра и бубрези и транспортује се кроз тело како би помогао у стварању здравих ц́елија. Он игра важну улогу у тонусу коже.

Прочитајте још: Симптоми ХОРМОНСКЕ НЕРАВНОТЕЖЕ: Како избалансирати одређени хормон ПРИРОДНИМ ПУТЕМ

Витамин Ц

Витамин Ц се налази у високим нивоима у епидермису (спољни слој коже), као и у дермису (унутрашњи слој коже). Има виталну улогу у природној синтези колагена у телу. Адекватан унос витамина Ц такође може да помгоне при решавању порблема суве коже, пише Хеалтхлине.

Витамин Е

Као и витамин Ц, витамин Е је антиоксиданс. Његова главна функција у нези коже је заштита од оштец́ења од сунца. Витамин Е може апсорбује штетну УВ светлост од сунца када се нанесе на кожу. Фотозаштита се односи на способност тела да минимизира штету узроковану УВ зрацима. Ово може да помогне у спречавању тамних мрља и бора. Тело производи витамин Е кроз себум, масну супстанцу која се емитује кроз поре коже. Вец́ини одраслих је потребно око 15 мг витамина Е дневно.

Прочитајте још: Један од најздравијих зачина на свету: Све предности и благодети магичне КУРКУМЕ

Витамин К

Витамин К је неопходан у процесу згрушавања крви у телу, што помаже телу да зацели ране и модрице. Можете да повећате унос пвпг витамина ако једете: кељ, спанац́, зелену салату, купус, боранију...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.