· · Коментари: 0
ДОБАР САН

Да ли одлазак на СПАВАЊЕ када смо гладни помаже у МРШАВЉЕЊУ - реч стручњака

Реч науке је јасна, за добар и квалитетан сан као и здравље читавог организма, неопходно је увести здраве животне навике.

1594198001_Depositphotos_109425690_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Стручњаци тврде да често гладовање може имати јако негативан ефекат по наше тело и организам. Може утицати на когнитивне способности, учење и развијање вештина. Лоше утиче и на наш перформанс на послу, а многи научници тврде да гладовање може да проузрокује депресију! Такође, многи су мишљења да нам одлазак у кревет, на спавање, када смо гладни може помоћи у губитку вишка килограма. Међутим, наука је оспорила ово и потврдила сазнања која су сасвим супротна.

Прочитајте још: ХАРМОНИЈУ читавог тела остварићете ОВОМ МАСАЖОМ! Открили је Кинези, а била је позната и у древном Египту

Одлазак на спавање никако празног стомака!

Све лоше стране оваквог начина понашања:

1. Повећање телесне тежине: Иако можда звучи контрадикторно, истинито је. Тело не може да зна када ћете следећи пут унети храну у организам, па ће почети да таложи масне наслаге „за не дај Боже“. Редовни и избалансирани оброци током дана, помажу биоритму да добро функционише. Уколико се прескоче оброци током дана, па се наједете поподне, а прескочите вечеру, тело ће то схватити као да мора да прави залихе.

2. Губитак мишићне масе: Свима који покушавају да добију на мишићној маси, гладовање је поприлично лоша метода, према мишљењу стручњака и нутрициониста. Телу су потребни хранљиви састојци за претварање протеина у мишиће. Добро је прескочити касноноцћну жудњу, али не оптерећујући своје тело, јер ћете увек бити барем мало гладни током вечери и ноћи. Зато, решење је да вам вечерњи оброци буду лагани, здрави и пуни здравих нутријената.

Фото: Депозит

Већина људи је вероватно доживела да у кревет оду гладни. Стомак крчи и једина мисао која се јавља је да ли можете издржати до доручка. У овом стању организма потребно је много више времена за сан, тако да уколико желите добар и миран сан, немојте изгладњивати сами себе. Ако осећате глад, узмите и направите лагану салату, уместо тоста или неке теже и масније хране, ако већ идете у кревет касније.

Прочитајте још: Користи се у козметици, хигијени и ИСХРАНИ: Моћ ЧУДЕСНЕ биљке која датира још ПРЕ НОВЕ ЕРЕ

Ако не једете, немате никаквог „горива“ да бисте били активни током дана. Ово је старо правило. Веома је важно да се осећате добро ујутру, јер морамо ићи на посао, а ваш мозак мора бити активан.

Истраживачи су приметили да многе нежељене последице гладовања могу бити штетне, попут умора и депресије. Ако ноћ пре одлучите да ћете бити гладни, пробудићете се са мањком енергије и лошег расположења, а то ће бити штетно за вас на послу. Нећете моћи да се концентришете, имаћете много мање пажње и неке значајне ствари могу да вам промакну.

Прочитајте још: Већина их се гади, а користе се и ДАНАС у Србији: Излечиле су КЛЕОПАТРУ од СТЕРИЛИТЕТА, а СТАЉИНА од ДЕПРЕСИЈЕ

Неговањем свог тела пазите на себе, не дозвољавајући да вам лоше навике пређу у свакодневну рутину. Здрава и смислена исхрана без много оптерећења, донеће благодетне резултате.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.