Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Да ли знате да само седење у аутомобилу повећава ниво ТОКСИНА у телу? Ево зашто нам је још неопходна ДЕТОКСИКАЦИЈА

Веровали или не, беба када се роди, већ је изложена отровним хемикалијама.

1635712243_vegetables-g5cc68a2e5_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Звучи невероватно, али седење у аутомобилу неколико сати може значајно повећати ниво токсина у вашем телу. Још једна од тешких реалности је да, беба када се роди, већ је изложена отровним хемикалијама. Докази су у пупчаној врпци, за коју је истраживање потврдило да садржи пестициде, отпад од сагоревања угља и бензина, као и смеће. 

Прочитајте још: Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?

Брус Лоури и Рик Смит истраживали су доминацију ових хемикалија док су писали своју прву књигу „Спора смрт гумене патке: како токсична хемија свакодневног живота утиче на наше здравље“. Они су анализирали свакодневне ствари, укључујућиконзервирану храну, пиџаме, чак и састав гумене патке и како уносимо те токсине у наше тело.

Доносимо вам кључние чињенице које су сазнали о томе шта је заправо битно када је у питању детоксикација.

Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА

Нису све хемикалије опасне 

Неће нас све хемикалије угрозити, а људи имају различиту толеранцију на хемикалије. Неке хемикалије нестају из наших живота, диоксин, олово због свести о њиховој опасности. Ипак, међу најопаснијим хемикалијама сврстали су фталате, пестициде,  метил парабен, триклосан и натријум лаурил сулфат, метале који могу бити штетни када се акумулирају, попут алуминијума, калаја и живе.

Обавите куповину на "природан начин"

Двојица истраживача саветују да када купујете, било да је то храна, козметика, шампон или нова софа, питате да ли је то најприроднија ствар коју можете да купите. Прочитајте пажљиво етикете састојака, поготово када се ради о храни. Истражите и проверите еколошке сертификате пре него што кренете у велику куповину, попут куповине намештаја или аутомобила, да бисте видели да су, направљени од опасних хемикалија.

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Органиским производима избегавамо пестициде

Органски производи немају више хранљивих материја, али она не садржи прекомерне пестициде. Смит и Лоури су замолили деветоро деце која раније нису јели органску храну да једу потпуно органску исхрану пет дана и притом су давали узорке урина. Узорци урина су показали да је дошло до великог пада нивоа пестицида. 

Прилагодите своје навике уместо "радикалне детоксикације"

Детоксикација организма је избацивање токсине из тела. Најбољи начин за то је да пијете што више воде. Други начин је да једете мање животињске масти и више воћа и поврћа. Ако једете више поврћа и пијете пуно воде, а желите поврће ставити у воду, то је добра ствар. Само немојте се заваравати да ћете, ако то радите четири дана у години, детоксиковати своје тело, јер то не функционише на тај начин. Много је боље укључити воће, поврће и воду у свакодневну исхрану.

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Изложите се зноју и сауни

Токсини улазе у ваше тело кроз оно што једете, дишете и додирујете, а излазе на исти начин, кроз дах, сварену храну, урин и зној. Иако се о издисају и мокрењу не може преговарати, многи од нас су у рату против зноја. Антиперспиранти и неки дезодоранси спречавају нас да знојимо токсине док користимо токсичне метале за задржавање зноја. Чак и ако смањите употребу или престанете са антиперспирантом, покушајте да се више знојите. То можете учинити вежбањем или употребом сауна. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas