Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ СТРУЧЊАКА

Да ли знате због чега се неки људи смеју на сахранама?

Неки људи на сахранама добију напад смеха

1626359968_sahrana.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Сахране представљају једно од најемотивнијих и најтужнијих места на коме човек може да буде. Ипак, поједини људи умеју да добију хистеричан напад смеха током опела.

Прочитајте још: СВИ ИХ БАЦАМО, а невероватно су КОРИСНЕ: Силиконске кесице могу да поправе мобилни телефон, сачувају старе фотографије, одмагле ауто (ВИДЕО)

Многи такве реакције сматрају непримереним или потпуно неосетљивим, али психолози тврде да за то постоји разлог за који нема помоћи.

Одбрамбени механизам

 - Смејање може да се дефинише као манична одбрана, као једна врста стратегије са суочавања са тугом, али на обрамбени начин, како би се скренула пажња са реалне ситуације, губитка, људске рањивости и краја живота - објашњава психолог Абигал Сан за британсе медије.

Да ли се смејање на сахрани може спречити?

- Приметите и препознајте шта се догађа изнутра, надгледајте оно што се у вама физиолошки дешава. Дишите, померајте ножне прсте и на тренутак се концентришите на ваша стопала. Фокусирајте се на нешто што се заправо догађа у том тренутку, уместо да пустите да вас савладају осећаји. То не значи да избегавате ваше мисли или осећаје, већ истовремено усмеравате пажњу на више ствари, што вам може олакшати ситуацију - каже психолог и додаје да су такве реакције сасвим нормалне.

Прочитајте још: СРЦЕ ДА ПУКНЕ: Сусрет оца и отетог сина након 24 године расплакао свет! (ВИДЕО)

- Иако у тим реакцијама нема ништа лоше, моги би то понашање могли да протумаче као непримерно, иако се само ради о начину одбрамбеног механизма- закључила је др Сан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas