Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево како да избегнете операцију кичме због ДИСКУС ХЕРНИЈЕ: Ово је најефикасни начин деловања на бол

Најчешћи проблем болних леђа је дискус хернија која се обично јавља између 30 и 50 године живота.

1649935453_diskus-3.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Разлог за ово јесте што природни процес старења кичмених дискова почиње већ у детињству и раној младости, тако да није необично да болест настане и код особе од двадесетак година. Симптоми зависе од нивоа у ком се јавио проблем.

Најчешће се јавља у нивоу Л5/С1, тада бол иде дуж читаве ноге све до стопала, обично је присутан и бол у листу уз јак спазам мишића,а може доћи и до пада стопала, као и оштећења сфинктера ( учестало мокрење, немогућност мокрења, еректилна дисфункција).

Врло често се десава да пацијенти лутају у тражењу дијагнозе, дешава се да иду код уролога, нефролога, или гастроентеролога мислећи да је проблем те природе. Кад је врат у питању, обично страдају Ц4/Ц5/ и Ц6. Бол се обично лоцира у врату са ограниченим покретима, јаким спазмом а врло често се дешава да бол  иду дуж руку уз трњење и слабост мишића. Главобоље и вртоглавице могу се јавити код изражених дегенеративних промена и сужења вертебралних артерија које исхрањују мозак (главобоље су обично потиљачне, зујање у ушима, бол ка слепоочницама, нагон за повраћање, хроничан умор, поспаност или некада чак бол у грудима).

Фото: Промо

Циљ лечења је да се смање и уклоне болови и делује на узрок проблема у леђима и нози, као и да се отклоне евентуални неуролошки симптоми. То подрзаумева примену ДЕКОМПРЕСИОНЕ ТЕРАПИЈА КИЧМЕ, у комбинацији са осталим терапеутским процедурама.

Декомпресијски третман кичме или ДТК је једини неоперативни третман, компјутерски контролисан и дијагностички повезан, који постиже одличне резултате код тешких случајева дискус херније, дегенеративних промена, артритиса, стенозе спиналног канала и притиска на нервне коренове. Декомпресиона терапија кичме делује тако да путем цикличних фаза дистракције и релаксације и правилном позиционирањем диска доводи до повећања међупршљенског простора за неколико милиметара (1-2), ослобађа живце - између њих, смањује бол, трњење, главобоље, вртоглавице, као и слабости у шакама и стопалима. Овај третман ствара негативан притисак и ефекат вакума у самом дискусу који се налази између два пршљена и на тај начин повлачи хернију унутар диска.

Вакум повећава циркулацију око диска и тако лечи упални процес. Декомпресијски третман врши истезање рецептора у мишићима и лигаментима око кичменог стуба, смањује притисак на међупршљенске зглобове повећавајући покретљивост кичме. Затим одваја, односно врши сепарацију пршљенова и повећава простор између њих, проширење интравертебралног форамена и исправљање кривина кичменог стуба. Клинички је доказана ефикасност ове примене од 85 одсто. 

Фото: Промо

Ово је засад један од најефикаснијих начина деловања на бол у кичми кад говоримо о неоперативном лечењу. У центру “Спиналис” постижемо резултате до 85 одсто успешности у лумбалном делу, за 10 до 12 третмана у континуитету. Док за вратни део кичме резултат долази већ након 6-8 третмана. 

Специјално, само за читаоце сајта магазин.новости.рс АКЦИЈА на сваких 6 третмана, наредни третман је гратис.

Посетите нас и уверите се зашто смо ми Центар за негу кичме и одржавање тела. 

СПИНАЛИС, Београд, Кнеза Милоша 4, трећи спрат, бројеви телефона : 011/3235396, 065/2101299

СПИНАЛИС, Нови Сад, Стражиловска 31, трећи спрат, бројеви телефона : 021/3827301, 065/2101298

www.spinalis.co

office@spinalis.co

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas