Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗГЛОБОВИ

Физиотерапеут Јовићевић: Киропрактичари без лекова и операције враћају зглобове на место

На спомен киропрактике многима се из груди отме уздах наде, али многима и неповерења.

1615991426_Depositphotos_209990998_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Свако од нас познаје некога ко је, када се повреди или му се јаве мишићно-коштане тегобе, ишао да га "намештају" у најразличитије кутке Србије код, злуради би рекли, надрилекара, који би га излечили за тили час. Бол би нестао као руком однесен.

Прочитајте још: Чим попијете КАФУ, трчите до ТОАЛЕТА? Доктори објачњавају ЗАШТО и шта се дешава у вашем организму

Владан Јовићевић Фото: Приватна архива

Киропрактика је далеко од надрилекарства, о чему се на Западу много више зна. Које су највеће заблуде у вези ње?

- Највеће заблуде су најпре по питању узрока, односно зглобних поремећаја. Поједине структуре, неурохирурзи, ортопеди и физијатари, тврде да то нема утицаја на функцију дела тела. Међутим, постоје докази који указују на изражене утицаје, а то је потврђено кроз побољшање или нормализацију функције дела тела после терапије киропрактиком - каже Владан Јовићевић, B.SC Акерман мастер киропрактор, дипл. физиотерапеут.

Дискус хернија и спондилоза су најчешћа мука.

Које болести и деформације се најчешће лече на овај начин?

- Дискус хернија, спондилоза, дегенеративне промене зглобова, кифоза, сколиоза, као и тегобе попут главобоље, вртоглавице, ишијаса и осталих периферијалних неуралгија. Такође, могу се излечити ишчашења чланка, колена, лакта, ручног зглоба, рамена и ситних зглобова шаке, стопала и вилице - истиче Јовићевић.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Коме је забрањено?
Апсолутна забрана постоји искључиво у случају прелома у циљној зони рада, код саркома (карцином костију), ТБЦ, активних системских коштано-зглобних болести, свежих постоперативних стања, отворених рана и код изузетно израженог губитка густине костију. Сви остали могу.

У којим случајевима би пацијент требало да се јави киропрактичару?

- Најбоље је доћи први пут "превентивно", односно да проверите свој биомеханички баланс. После тога, први аларм за долазак је губитак пуног покрета у било ком делу тела или зглобу. Ако он касније постане праћен упалом и болом, требало би хитно да дођете на преглед - напомиње Јовићевић.

Киропрактика помаже без операције и лекова.

Које су предности киропрактике у односу на класично медицинско лечење?

Прочитајте још: Зашто је добро да пијемо НАПИТАК ОД ЦЕЛЕРА?

- Брзо и често, лако долажење до резултата (без лекова и операције) или јасна процена да стање не реагује на терапије. У том случају такође можемо правилније проценити где упућујемо пацијента даље. Тиме се скраћује често предугачка шетања пацијента кроз медицински систем каже Јовићевић.

Бол у зглобовима је учесталији код жена Фото: Депозит

Да ли би уз киропрактику паралелно требало примењивати још нешто зарад потпуног излечења?

- Врло често су присутне комбинације терапија, као што је спинална декомпресија, физикалана терапија, вежбање, анализа и корекција дневних и професионалних положаја, као и активности неопходних за потпунији и стабилнији резултат - каже Јовићевић.

Прочитајте још: Јача имунитет, ублажава стрес.. Колико КИВИЈА дневно треба да поједемо?

Дискус хернија
- Пацијент са дискус хернијом никада не може бити излечен. Ниједном методом се диск не може у потпуности вратити у првобитно стање. Нама је битно да пацијента доведемо у максимално стабилно стање без тегоба, али је неопходно да он настави са вежбањем и самоконтролом.

На који начин се киропрактиком решава проблем дискус херније?

Дискус хернију решава киропрактика

- Постоје два начина да се то постигне. Први, неоперативни, је киропрактика, уз повремену помоћ спиналне декомпресије, а други, оперативни, спинална хирургија. По свим статистикама развијених земаља, први начин има озбиљну предност у више од 90 одсто случајева - каже Јовићевић.

Прочитајте још: РАДИКАЛНА ДЕТОКСИКАЦИЈА руске докторке Викторије Семјонове: ЧИСТИ црева и спречава развој најтежих болести (РЕЦЕПТ)

 

Верујете ли да наше тело има могућност да само себе излечи и регенерише се?

 

- Наше тело има сјајне одбрамбене механизме. Оно може да се "само лечи" и регенерише ако је енергетски избалансирано. Наравно да то није увек случај. Коштано-зглобна померања у кичми и осталим зглобовима су стања која наше тело ни у идеалном стању не може само да решава. Ту киропрактичар мора да направи први корак - да врати добар положај. Тада тело може да, уз мању помоћ, само настави процес оздрављења - закључује Јовићевић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas