Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ МУШКАРАЦА

И мушкарци пролазе кроз КЛИМАКС већ од 35. године. Ево како да препознате прве знаке андропаузе

Андропауза може почети већ у 35. години живота, а симптоми су мање уочљивији него код жена.

1637866983_shutterstock_162413210.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У јавности се много чешће говори о климаксу, као "проблематичној" фази женског старења за који се везују бурне хормонске реакције, али се не може често чути нешто о мушком "климаксу", односно андропаузи кроз коју пролазе сви мушкарци.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Наиме, мушкарци такође на прелазу између два животна раздобља пролазе кроз "лудовање" хормона. Мушка "менопауза" нема једнако изражене симптоме као код лепшег пола, али је објашњење зашто одрасле мушке особе ођедном миењају уобичајени начин одевања и понашања.

Ово  је објашњење зашто одрасле мушке особе ођедном миењају уобичајени начин одевања и понашања...

- Неки мушкарци у климакс могу ући са 35 година, док он код других наступа тек у 70. години. Интензитет се разликује од случаја до случаја, али медицински је утврђено да сваки мушкарац пролази кроз неки облик андропаузе - тврди уролог Универзитетске болнице у Хамбургу.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Наиме, мушки организам почиње са ствара мање сексуалних хормона што ремети баланс укупне хормонске слике. Због мањка тестостерона либидо пада, а појачано се стварају масне наслаге док мишићи постају све слабији.

Лекари саветују мушкарцима да у климаксу обрате више пажње на здраву исхрану и да се појачано баве телесном активношћу. Могуће су и разне хормонске терапије, али најважнију улогу у лакшем подношењу новог стања има разумевање околине, поготово животне партнерке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas