Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈЕДАН СИМПТОМ ОСЕТИЛО ЈЕ ЧАК 70 ОДСТО ЖЕНА, МЕСЕЦ ДАНА ПРЕ СРЧАНОГ УДАРА: Ћерка краља рока недавно је преминула од последица

Жене након 45-те су под већим ризиком

1673770013_profimedia-0749338591-Liz-aMeri-Prisli.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

Лиза Мери Присли, недавно је преминула након што је доживела два срчана удара, један за другим. Имала је само 54 године, па иако јој је одмах указана хитна медицинска помоћ, није успела да се избори. Срчани удар погоди некога отприлике сваке 43 секунде, а један неспецифичан симптом указује да је време за хитну посету доктору.

Срчани удар некога погоди отприлике сваке 43 секунде, а један неспецифичан симптом указује да је време за хитну посету доктору. Оно што је карактеристично је да они настају неочекивано, али организам ипак раније упозорава да нешто није у реду.

Прочитајте још: Тужна вест: Лиза Мери Присли, ћерка Елвиса Прислија, преминула у 54.години

Ево шта треба знати, како бисте лакше препознали симптоме, и на време деловали:

Први симптом који указује на срчани удар је бол у грудима, сличан оном који осетимо када нас током вежбања ухвати грч у ногама. Будући да је срце задужено за пумпање крви у остатак тела, срчани удар одмах узрокује недостатак кисеоника у целом организму.

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: Шта је срчани удар или ИНФАРКТ и како га препознати?

Истраживање показује да је бол у грудима током срчаног удара чешћи код мушкараца него код жена. 
"Харвард Хеалтх" објавио је списак најчешћих симптома које су пријавиле жене, месец дана пре срчаног удара:

1. Неуобичајени умор (71 %)
2. Поремећај спавања (48 %)
3. Краткоћа даха (42 %)
4. Лоша пробава (39 %)
5. Анксиозност (36 %)
6. Убрзан рад срца  (27 %)
7. слабе/тешке руке (25 %)
8. трнци у шакама/рукама (22 %)
9. тежак дах ноћу (19 %)

Уколико већ неко време осећате ове симптоме, немојте заобићи посету лекару.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas