Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ

Касни одлазак у кревет утиче на ЗДРАВЉЕ: Ево шта се дешава у телу ако сте БУДНИ после ПОНОЋИ

Сан је јако важан за организам.

1632249389_woman-918981_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Уколико имате навику да касно одлазите у кревет, препоручујемо вам да се ове навике што пре решите, јер она може бити јако лоша по здравље.

Први знакови недостатка сна су смањење концентрације и напетост, повећање лоших навика, попут конзумирања хране пред одлазак на спавање. Умор такође може довести и до повећања крвног притиска. Блед тен, главобоље и ментална исцрпљеност су знакови кршења рутине спавања, јер се тада не дозвољава уму да се одмори у времену које је за то природно издвојено .

Прочитајте још: Трзај у сну и реакција тела: Психолози открили шта заправо значи када сањате да ПАДАТЕ

Стручњаци тврде да се мозак најбоље одмори ако легнемо у кревет у периоду од 21 до 23 часа.

Већ након 22 часа ниво менталне способности и енергије постепено опада код већине људи. Према бројним истраживањима, уколико се касно одлази на спавање, човек неће моћи рационално да одлучује.

Истраживања стручњака указују на значај сна посебно у периоду између 1 и 3 сата после поноћи. Особе које остају будне до касно, постаће исцрпљене и раздражљиве, што даље може довести до агресије, напада панике, као и хистерије.

Прочитајте још: Довољан је само један ЧЕН испод ЈАСТУКА: Проблеме са НЕСАНИЦОМ решава БЕЛИ ЛУК

Уколико је узрок вашег неспавања несаница, важно је да промените одређене навике - лезите у кревет раније, избегавајте употребу телефона или гледање телевизије пред спавање, немојте јести калоричну храну.

Ако осетите глад, направите неки напитак који ће вас опустити, попут чаја или шоље млека, а можете испробати и разне методе које ће вас брзо успавати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas