Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Мислите да сте пробали све: Данска терапија уклања стрес и АПАТИЈУ

Стрес је друго име за савременог човека, а листа његових последица непрегледна.

1626168642_shutterstock_529246408.jpg
Фото: Шатер
Oglas

У борби против модерне пошасти све је популарнија такозвана данска терапија, која успоставља равнотежу у организму, отклањајући емоционалне и енергетске блокаде, ослобађајући нас напетости, осећаја апатије, хроничног умора, али и озбиљних здравствених проблема.

Прочитајте још: Спречите ХАОС на време! Дете не сме да ИЗГОРИ на сунцу из ТРИ разлога

Данаска терапија је систем излечења

Ирена Мотика, која је после трогодишњег образовања у области Боди-сдсу Копенхагену, постала први терапеут овог правца у Србији, каже да је данска метода на европском тлу одавно покупила све ловорике, а полако се препознаје и код нас. Саговорница објашњава које су њене предности у односу на друге терапије.

Шта је данска терапија?
У питању је јединствен систем излечења, који је осмислио Ерланд Хартунг, по принципу да терапија помаже телу да се само излечи, успостављајући равнотежу између емоционалног и физичког, како би се отклониле блокаде, које су  узрок телесних и менталних болова, укључујући и апатију.
Помаже телу да се само избори са апатијом.

- Овај ефекат се постиже специфичном масажом тела, лаганим пулсирањем, притиском и истезањем мишића и зглобова. Тако се успоставља бржи проток крви, лимфе и енергије. Јер, овај вид терапије стимулише рад лимфног система, који је, пластично речено, "канализација" нашег организма. Она отклања отпадне материје из нас објашњава Ирена Мотика.

Прочитајте још: Сигурно сте погрешно радили: Рану никада не испирајте алкохолом!

Брза храна и још бржи живот

То што данас све мање имамо времена за себе, неактивни смо, хранимо се успут, не пијемо довољно течности и у сталној брзини заборављамо основно, а то је - да дишемо, окидач је за настанак енергетских блокада. А, оне су улазница за нова обољења.

Ауто возимо код мајстора чим се упали лампица, а када нас заболи глава - попијемо лек!

- Зато човек мора да се окрене себи и почне да ослушкује свој организам. Чим испаднемо из колосека, јављају се симптоми који нам сигнализирају да нешто није у реду. Међутим, већина људи гура проблеме под тепих, уместо да се запита шта им тело поручује. А наш организам је као ауто. Када се укључи црвена лампица, значи да морамо да га одвеземо код мајстора иначе је готов, а када нас заболи глава, попијемо лек и идемо даље - истиче Ирена Мотика.

Прочитајте још: Висока влажност убија више од врућине! Највише је угрожена једна група људи

Када се негативне ствари нагомилају, понекад је касно да их се ослободимо. Наравно, терапеут може да помогне у почетку, али нужно је да човек схвати да мора да преузме одговорност за себе - каже терапеуткиња.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas