Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕХЛАДА

Најбоља заштита од ВИРУСА: Редовно испирајте нос на ОВАЈ начин

Свака респираторна инфекција до наших дисјаних путева доспева преко носа. То важи и за актуелни вирус корона.

1610353632_Depositphotos_40797565_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Да бисмо спречили да патогени микроорганизми доспеју на слузокожу носа, може да помогне испирање сланим или физиолошким раствором.

Прочитајте још: Сибирски жен-шен: НЕТОКСИЧНА биљка која лечи ОНКОЛОШКА ОБОЉЕЊА

Доктор Срђан Милићевић, специјалиста ОРЛ, каже да је физиолошки раствор најсигурнија супстанца коју можемо да унесемо кроз нос:

- Он је практично истог састава као и секрет који лучимо из носа. Зато овај раствор помаже да се одржи оптимална влажност слузнице носа, која не дозвољава да се вируси и бактерије лако за њу "залепе".

Тоалету носа потребно је спроводити сваког јутра.

- Има народа међу којима је овај поступак уобичајен као и прање зуба - каже др Милићевић. - Да бисмо испрали носну шупљину темељно, јер она није мала, физиолошки или слани раствор у њу може да се убризгава помоћу шприца или помоћу специјалне "нет" посуде.

У апотекама постоје многобројни производи који су намањени редовном чишћењу и испирању носа, али ти трошкови нису неопходни.

Прочитајте још: Урадите сами масажу: Смањује боре и затеже мишиће лица (ВИДЕО)

- Једнопроцентни слани или физиолошки раствор може да се направи када се на литар воде дода 10 грама соли - каже др Милићевић. - Испирање њиме има исто дејство као и куповним, а у недостатку шприца или специјалне посуде раствор може из длана да се ушмркава у нос.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas