Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Након ТРИДЕСЕТЕ ове намирнице требало би да ИЗБЕГАВАТЕ: Због килаже, изгледа коже и здравља важно је шта ћете ЈЕСТИ

Поведите рачуна ако сте прешли тридесету

1682674339_shutterstock_1932899039.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чињеница је да се тело са годинама мења, и да оно што нам је можда пријало у раним двадесетим, у каснијем животном добу нам прави проблеме, нарочито када је здравље и исхрана у питању.

Кад напунимо 30 година, многе ствари се мењају – па тако и наш мени, преноси Индеx. Откривамо листу намирница на које би било најбоље да заборавимо.

Коктели и пиво

Како старимо, тело не реагује најбоље на алкохол. Такође је све теже добро се одморити ако имате алкохол у свом организму. Иако сте можда у двадесетим успели да обавите посао са минимално сна, то није случај у 30-им. Ноћи без сна воде до жеље за једењем угљених хидрата и шећера наредни дан, што може придонети даљем повећању телесне тежине.

Осим тога, алкохол “исисава” влажност из коже, што привремено чини боре видљивијима, а с временом кожа губи еластичност и стварају се нове боре.

Газирана пића

Ако размишљате о оснивању породице, на газиране сокове гледајте као на непријатеља. Газирани сокови су богати бојама које су примарни извор додатног шећера. Шећер не само да негативно утиче на овулацију, већ је повезан и с лошијом покретљивошћу сперматозоида – што може отежати зачеће.

Јогурти с укусом

Одлучили сте да смањите унос слатког? Многи извори шећера крију се у мање очигледним намирницама, попут хлеба, кечапа и – јогурта с укусом. Да, јогурт с укусом може имати шећера колико и чинија сладоледа.

Пецива и бели хлеб

Осим ако је пециво од интегралних житарица, прескочите га. Тело рафиниране угљене хидрате претвара у шећер, а затим у глукозу. Глукоза је храњива супстанца која оштећује колаген и друге протеине који се боре против бора.

С друге стране, интегралне житарице помажу у одржавању нивоа шећера у крви стабилним, што доприноси очувању телесне тежине и мршављењу.

Грицкалице без шећера

Избегавање токсина попут вештачких заслађивача помоћи ће јетри да ради делотворније. Да бисте убрзали процес детоксикације, избаците храну која садржи вештачке заслађиваче, као што су жваке, бомбоне и грицкалице без шећера.

Воће и поврће с пуно пестицида

Најпопуларнији производи који имају највеће количине пестицида су јабуке, јагоде, грожђе, целер, брескве, спанаћ, паприка, краставци и чери парадајз.

Истраживачи су открили да мушкарци који конзумирају највише пестицида кроз храну имају далеко мање покретних сперматозоида од мушкараца који их једу најмање.

Маргарин

Чест је састојак колача, а неки га користе као намаз. Ипак, маргарин је пун транс-масти, које се повезују са срчаним болестима и могу убрзати процес старења, јер кожу чине осетљивијом на УВ зрачење. Истраживања су такође открила да конзумација маргарина може узроковати хроничну упалу, која такође може убрзати стварање бора.

Сосеви за чипс

Ако наћосе не можете јести без соса, имамо лоше вести. Куповни сосеви који се сервирају уз чипс садрже вештачке боје, ароме и адитиве. Уз то, ознака “с укусом сира” значи да нису направљени од правог сира. Боље је да сами насецкате сир па га истопите и послужите.

Соја сос

Соја сос у само једној кашичици садржи невероватних 879 милиграма натријума. То значи да дехидрира организам и никако није добар одабир за кожу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas