Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирнице за које ћете бити ШОКИРАНИ када сазнате да имају више ШЕЋЕРА од обичне чоколадице

Када говоримо о шећеру, обично га у својој глави везујемо само за слаткише

1656946817_sugar-g9cdd53c6e_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Али истина је да се шећер крије свуда - и у сланим и у слатким производима, и у течном и у чврстом стању. Откривамо вам у којим производима имате више шећера него у једној обичној чоколадици. 

Прочитајте још: Које је најбоље време да једемо ДИЊУ? Многима омиљена летња посластица

Сок од јабуке

Једна порција сока од јабуке има 31 грам шећера, што је скоро исто као чоколадна штанглица. Међутим, сок од јабуке нема масти, има мало натријума и обезбеђује калијум, важан микронутријент. Ако тражите сок од јабуке са мање шећера, најбоље је да направите сами свој сок како би били сигурни да нема додатог шећера, и тражите јабуке које имају мање шећера у себи. 

Јогурт

Многе врсте јогурта су изненађујуће богате шећером. У неким шољама нађено је чак 28 грама шећера. Шећер се добија од природних шећера у млеку и воћу, као и од додатих шећера. Ово важи и за обичне јогурте, док за слатке јогурте је ситуација много гора. Међутим, за разлику од чоколадне штанглице, јогурт има своје друге састојке који су здрави, стога би требало да користите природни јогурт и да купујете на провереним местима, а не у маркету. 

Смутији

Мешано слатко воће и поврће у соку може бити богато природним или додатим шећерима. Иако смутији делују као савршено природно и здраво пиће које ће нам пружити све потребне састојке то је делимично тачно. Они ће нам пружити влакна и витамине који се налазе у воћу, али исто тако ризикујемо да унесемо више шећера у себе него што би требало. Зато је такође битно да смутије правимо сами или купујемо на провереним местима. У маркетима ће смутији бити обогаћени додатним шећерима како би били укуснији и мање кисели. 

Конзервирано воће

Поред природних шећера у воћу попут брескве, конзервирано воће се пакује у сируп и шећер како би постало још слађе. Једна шоља конзервираних брескви у сирупу садржи огромних 49 грама шећера. Срећом, постоје боље опције ако пазите на унос шећера. Потражите конзервиране брескве упаковане у воду, смрзнуте брескве или уживајте у свежим бресквама.

Разне варијације кафе 

Црна кафа није значајан извор калорија или шећера. У ствари, шоља црне кафе садржи нула грама шећера и само око 7 калорија. Али пиће од кафе са разним додацима је већ друга прича.  На пример, еспресо напитак са додатком, рецимованиле, садржи 17 грама шећера. Да не спомињемо хладне кафе, кафе са сладоледом и кафе са укусима. Дакле, све док се држите обичне црне кафе, безбедни сте што се уноса шећера тиче. 

Парадајз чорба

Парадајз супа може да садржи много скривених шећера. Куповна кремаста супа од парадајза садржи 27 грама шећера по порцији, заједно са 850 милиграма натријума. Такође све инстант чорбе које можете наћи у чашама, садрже преко 30 грама шећера по порцији. Најбоље би било ако се у могућности да сами направите парадајз чорбу, која се лако прави, а спасиће вас додатих шећера. 
 

 


ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas