· · Коментари: 0
САВЕТ

ОДЛИЧНИ ЗА СЛАБУ ЦИРКУЛАЦИЈУ: Напици који ће вас угрејати у хладним данима (РЕЦЕПТИ)

Уколико имате проблема са хладним рукама и ногама, направите чајеве од ових биљака.

1640014923_young-woman-g387d303a5_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Ако су вам руке и ноге стално хладне, без обзира на то да ли је зима или лето, то је знак да имате лошу циркулацију. Лоша циркулација може да буде наследна, а може бити проузрокована нередовном и неправилном исхраном, као и недостатком физичке активности.

Поред лекова, за лошу циркулацију могу се користити и чајеви биљака, који могу помоћи када је овај проблем у питању.

Прочитајте још: Зимски напитак код којег је важан РЕДОСЛЕД припреме и избор ЗАЧИНА: КУВАНО ВИНО по рецепту Џејмија Оливера

Рузмарин

Једна од биљака које су добре за циркулацију је рузмарин, који се у народној медицини најчешће користи као напитак. 

Међутим, од чаја рузмарина могу да се праве и облоге.

Довољно је да кашику листића рузмарина кувате два минута у 150 мл воде, па процедите. Чајем наквасите памучну газу или крпу, и обмотајте је око стопала да одстоји двадесетак минута. Овај третман је најделотворнији пред спавање.

Ђумбир

Ђумбир такође може помоћи код лоше циркулације јер његови састојци проширују артерије и на тај начин побољшавају циркулацију.

Потребно је да две кафене кашичице свежег или једну кафену кашичицу сувог ђумбира прелијете шољом кључале воде, промешате и пустите да се мало охлади. Овај напитак треба пити два пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.