Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ПИЋЕ ЈЕ ОБАВЕЗНО ПОСЛЕ КАФЕ: Једна чаша може да реши много проблема

За већину нас је незамисливо да јутро започнемо без шољице топле кафе, јер тај први гутљај овог драгог нам напитка не само да нам даје енергију већ нам измами и осмех на лице и помогне нам да лакше пребродимо дан, без обзира шта нас чека. Међутим, стручњаци кажу да је неопходно да ту јутарњу кафу залијемо чашом воде.

1698825738_1221499_profimedia0309213690_ls.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Осим што вода служи као чистач непца, па нам је после ње укус кафе лепши, она има још једну, здравију, функцију.

- Кофеин је сам по себи врста дијуретика, па је неопходно да после шоље кафе, па и чаја, обавезно попијемо чашу воде како бисмо надоместили оно што избацимо – објашњава др Филипа Кеј, лекар опште праксе.

Унос довољне количине воде је неопходан како бисмо надоместили течност коју губимо путем зноја, урина и у процесу варења. Уносом воде, смањујемо могућност дехидрације, која може да има утицај не само на физичко већ и ментално здравље човека.

- Вода нас чини буднијим, позитивно утиче на варење, помаже у превенцији констипације, и уопштено поспешује метаболизам – каже др Кеј.

Она објашњава да икао би ујутру чаша воде била здравија од шоље кафе, тврдња да дан треба да започнете водом је мит.

- За неке људе, који не могу или не стижу ујутру да доручкују, би било боље да дан започну са, на пример, шољом млека, због протеина и масти које оно садржи. Јер вода није једина течност која нам је неопходна, али ни кафеин није баш најгора опција. Најважније је да дан започнете са уносом течности – истиче др Кеј.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas