Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВО

Прехрамбени производи који ће вам помоћи да одржите ОПТИМАЛАН НИВО шећера у крви

Намирнице које треба сви да уврстимо у свакодневну исхрану.

1607947774_Depositphotos_10728208_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ниво шећера у крви је ствар која навише забрињава особе са дијабетесом.

Њихов организам не може да произведе довољно инсулина за одржавање нивоа шећера у крви.

Као резултат, глукоза може да се акумлира у крви. Иако пацијент може да користи лекове и допунски инсулин, такође може да контролише ниво шећера уз помоћ дијете и начина живота.

Прочитајте још: "Терате" моду и носите ЦРНУ МАСКУ, а не знате шта изазивају!

Храна коју тело апсробује сматрас се најбољом опцијом за регулисање нивоа шећера, јер не изазива скокове и падове шећера у крви.

Осим особа са дијабетесом, увек је добро хранити се здраво, како би смањили шансу за настанак болести.

Прочитајте још: Овај ВИТАМИН у време панемије сви конзумирамо, али његова претерана употреба може бити опасна!

1. Броколи и крстасто поврће

Када се броколи жваће, ослобађа се једињење познато као сулфорафан. То је једињење на бази сумпора са својствима смањења шећера у крви. Поврће такође показује осетљивост на инсулин и смањује ниво шећера у крви код људи са дијабетесом типа 2. Поред тога, крстасто поврће може да смањи ризик од развоја дијабетиса.

Прочитајте још: Избегавајте овај положај када спавате и решите се упорног и иритантног хркања!

2. Семенке

Семе попут лана и семена бундеве, позитивно утиче на регулацију шећера у крви. Они су богати антиоксидантима, влакнима и здравим мастима - што све помаже у правилној пробави и правовременом регулисању шећера.

Фото: Депозит

3. Бели лук

Многи индијски лекови, па чак и западна медицина, сматрају да је бели лук готово лек за лечење дијабетеса. Познато је да повећава осетљивост на инсулин и такође регулише лучење инсулина. Најбоље је кад се узима сирово, а наравно користите се при спремању разних јела и у салатама.

Прочитајте још: Послушајте стручњака: Не игноришите надутост - можда је део већег проблема

4. Махунарке

Лећа, пасуљ, леблебије и др. имају позитивну контролу гликемије. Најбоље их је конзумирати у индијском облику "даал", а не у рецептима са додатком шећера.

Прочитајте још: Разлози после којих никада нећете отићи ЉУТИ на спавање

5. Зоб

Гликемијски индекс (ГИ) је мера како одређена храна утиче на ниво шећера у крви. Смањите ГИ, побољшајте храну за контролу шећера и дијабетеса. Овас има индекс ГИ од 55 или нижи, што их чини готово савршеним избором за оне који желе да контролишу ниво шећера у крви. Избегавајте заслађену или спремну за јело зоб са укусом, јер има адитиве који могу негативно да утичу на ваше здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas