Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Прелеп ЗИМСКИ НАПИТАК: Прави се од једног састојка, а може имати бројне погодности за здравље и уклонити вишак килограма

Испробакте рецепт за преукусан чај

1674657596_Foto-Shutterstock-caj-od-cimeta.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Чај од једног састојка помаже да скинете вишак килограма, делује позитивно на здравље срца, пун је антиоксиданата - зимски напитак који има бројне бенефите по здравље!

Цимет је зачин који најчешће повезујемо са слаткишима, топлим сутлијаше,м, колачима, питама и ролницама, али овај укусан и ароматични зачин има и лековито својство. "Популарност" цимета се увек повећа током зиме, јер овај зачин мирисоми укусом може да загреје током хладних дана.

Сазнајте које све предности доноси конзумирање чаја од цимета - ароматичног зимског напитка:

Снижава ниво шећера у крви - Цимет може имати ефекте налик инсулину, па особе које имају ризик од дијабетеса, поред препоручене терапиеј од стране лекара, додатно могу контролисати ниво шећера конзумирањем и чаја од цимета.

Регулише лош холестерол - Истраживања показују да редовно узимање чаја од цимета може помоћи у смањењу нивоа лошег холестерола, што заузврат може помоћи да заштитите своје срце.

Мршављење - Цимет помаже да се смањи тежина стварајући осећај ситости и смањује жељу за храном. Такође, убрзава метаболизам и помаже нам да сагоревамо више калорија.

Богат је антиоксидантима - Цимет је пун антиоксиданса који нас заузврат штите од слободнихрадикала, боре се и спречавајуупалне процесе у телу. Због великог присуства антиоксиданата повољно делује и на процес детоксикације.

Помаже у смањењу стомачних болова - Супстанца присутна у цимету која се зове катехини може помоћи у ублажавању тегоба у стомаку као што су дијареја, грчеви у стомаку, лоше варење итд.

Бори се против вируса и бактерија - Цимет има антибактеријска, антивирусна и антигљивична својства која помажу у спречавању раста штетних бактерија, борби против вируса и разним инфекцијама. Због тога га можете пити превентивно у сезони прехлада и грипа.

Побољшава памћење - Многа истраживања показују да конзумирање цимета повољно утиче на фнкционисање мозга и когнитивне способности.

Ублажава менструалне болове - Цимет, због својих својстава против згрушавања, може помоћи у разређивању менструалне крви. Ово заузврат олакшава менструални бол узрокован прекомерним згрушавањем. Такође може донети олакшање од грчева.

Позитивно утиче на здравље срца - Опушта крвне судове, смањује крвнипритисак, подиже добар ХДЛ холестерол, подстиче здраву циркулацију крви и смањује триглицериде у крви.

Рецепт за чај од цимета

У шерпу ставите два штапиће цимета (најбоље цејлонског) и воду. Ставите да се кува на јакој ватри докне прокључа, а затим смањите температуру и кувајте још 15 минута. Уклоните штапиће цимета, а чај процедите од комадића који су се током кувања можда ољуштили. Послужите топло, а можете га и засладити са мало меда.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas