Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Припремите их ОДМАХ! Три природна препарата за заштиту коже од УБОДА КОМАРАЦА

Уместо да лечите убоде, ово су три препарата који ће спречити да комарци слете на вашу кожу

1624402690_mosquito-213805_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Летње вечери обележене су нападима комараца, посебно након кишних периода који су обележили само почетак овог лета. Ројеви ових инсеката, осим што нас узнемиравају непратсаним зујањем око ушију, својим убодима могу донети инфекције, некима изазивају и озбиљне алергијске реакције, док лекари упозоравају и на вирус Западног Нила..

Прочитајте још: Милош Биковић на тешким мукама: Погледајте ко му задаје озбиљне проблеме (ВИДЕО)

Природни препарати против комараца

Комарце можете отерати потпуно природним препаратом који није штетан по здравље, а за њега вам је потребно пола литра алкохола, 100 грама каранфила и 100 милилитра уља које може бити бадемово, уље лаванде, па чак и неутрално дечије уље. Потопљене каранфиле оставите у алкохолу четири дана, промешајте ујутро и увече. Након четири дана додајте уље и добро промућкајте. Неколико капи ставите на руке и ноге, умасирајте у кожу и комарци неће прилазити вашој кожи.

Етерична уља су такође делотворна у заштити коже од убода комараца...

Прочитајте још: МЕД ОД МАСЛАЧКА: Прочишћава крв и помаже у лечењу јетре! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Етерична уља су такође делотворна у заштити коже од убода комараца. За то можете користити етерична уља цитрусног еукалиптуса, уље цимета, рицинусово уље, уље лаванде, уље рузмарина, уље лимунске траве или уље каранфила. Промешајте одабрана етерична уља, неколико капи са маслиновим уљем и редовно их наносите на кожу да бисте се заштитили од комараца.

Прочитајте још: Све што треба да знате о вантелесној оплодњи: Процес, нуспојаве и цена! (ВИДЕО)

Природни спреј за комарце далеко је учинковитији од комерцијалних хемијских препарата, а уједно је и здравији за кожу. Како комарцима не пријају мириси попут нане, лаванде, хајдучке траве и камилице, можете да  помешате све ове траве и да их скувате као обичан чај. У тај раствор треба да додате и алкохол и да га наспете у бочицу, која на себи има распрашивач. Ово је потпуно природно и без било каквих штетних утицаја по ваше здравље. У случају да сте посебно осетљиви онда би требало да избегнете алкохол и готово да ће исти утицај имати на комарце, који ове мирисе не воле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas