Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Pripremite ih ODMAH! Tri prirodna preparata za zaštitu kože od UBODA KOMARACA

Umesto da lečite ubode, ovo su tri preparata koji će sprečiti da komarci slete na vašu kožu

1624402690_mosquito-213805_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Letnje večeri obeležene su napadima komaraca, posebno nakon kišnih perioda koji su obeležili samo početak ovog leta. Rojevi ovih insekata, osim što nas uznemiravaju nepratsanim zujanjem oko ušiju, svojim ubodima mogu doneti infekcije, nekima izazivaju i ozbiljne alergijske reakcije, dok lekari upozoravaju i na virus Zapadnog Nila..

Pročitajte još: Miloš Biković na teškim mukama: Pogledajte ko mu zadaje ozbiljne probleme (VIDEO)

Prirodni preparati protiv komaraca

Komarce možete oterati potpuno prirodnim preparatom koji nije štetan po zdravlje, a za njega vam je potrebno pola litra alkohola, 100 grama karanfila i 100 mililitra ulja koje može biti bademovo, ulje lavande, pa čak i neutralno dečije ulje. Potopljene karanfile ostavite u alkoholu četiri dana, promešajte ujutro i uveče. Nakon četiri dana dodajte ulje i dobro promućkajte. Nekoliko kapi stavite na ruke i noge, umasirajte u kožu i komarci neće prilaziti vašoj koži.

Eterična ulja su takođe delotvorna u zaštiti kože od uboda komaraca...

Pročitajte još: MED OD MASLAČKA: Pročišćava krv i pomaže u lečenju jetre! (RECEPT/VIDEO)

Eterična ulja su takođe delotvorna u zaštiti kože od uboda komaraca. Za to možete koristiti eterična ulja citrusnog eukaliptusa, ulje cimeta, ricinusovo ulje, ulje lavande, ulje ruzmarina, ulje limunske trave ili ulje karanfila. Promešajte odabrana eterična ulja, nekoliko kapi sa maslinovim uljem i redovno ih nanosite na kožu da biste se zaštitili od komaraca.

Pročitajte još: Sve što treba da znate o vantelesnoj oplodnji: Proces, nuspojave i cena! (VIDEO)

Prirodni sprej za komarce daleko je učinkovitiji od komercijalnih hemijskih preparata, a ujedno je i zdraviji za kožu. Kako komarcima ne prijaju mirisi poput nane, lavande, hajdučke trave i kamilice, možete da  pomešate sve ove trave i da ih skuvate kao običan čaj. U taj rastvor treba da dodate i alkohol i da ga naspete u bočicu, koja na sebi ima rasprašivač. Ovo je potpuno prirodno i bez bilo kakvih štetnih uticaja po vaše zdravlje. U slučaju da ste posebno osetljivi onda bi trebalo da izbegnete alkohol i gotovo da će isti uticaj imati na komarce, koji ove mirise ne vole.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas