Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕРВЈУ

Најбољи кувар међу глумцима: Слоба Стефановић открио тајни састојак за ЗДРАВ ЖИВОТ

Слободан Стефановић, поред примарне професије глуме, посветио се и другој љубави, а то је кулинарство. У својим ауторским емисијама припрема јела, којима људе подстиче да се брину о себи и воде рачуна о здрављу

1647946106_sloba-stefanovic.jpg
Фото: Мирко Табашевић
Oglas

У интервјуу за Магазин Новости, Слоба је открио све чари кулинарства, као да је и неопходно да водимо здрав начин живота и на тај начин бринемо о себи.

Прочитајте још: Свако јутро у КАФУ додајте ЈЕДАН ЗАЧИН: Ова невероватна комбинација истопиће ваше килограме

1. Познати сте као најбољи кувар међу глумцима, а то сигурно значи и да сами набављате намирнице. Да ли су свеже намирнице важне за добар укус јела?

Што се тиче емисије не набављам сам намирнице, не бих могао да постигнем да направим толики број рецепата, да снимим све и да припремим све,  госте, питања за госте и да истражим све биографије и да осмислим све, тако да због велике организације нисам у могућности да набавим сам намирнице, али што се тиче куће и профила „Гастро глумац“, који је заиста веома популаран и који има преко 50 хиљада пратилаца, преко милион прегледа. Ту промовишем здравију храну и нешто што можемо да направимо сами код куће, од пар састојака и неколико минута. Ту сам набављам намирнице, али то су углавном оне које сви имамо код куће. Да ли су то овсене пахуљице, банане или нешто што свакодневно користимо.

2. Која је Ваша омиљена пијаца? Да ли неке намирнице увек купујете на истом месту?

Ђерам пијаца је баш по мојој мери. То је београдска пијаца која је онако средње величине, која је ни превелика, ни премала. Тамо увек могу да нађем свеже воће и поврће, тамо могу чак да нађем и козметику, кафу, туњевину, по повољнијим ценама него што је то у радњама и не само што идем због квалитета и повољнијих цена, ја идем тамо да уживам.  Пијаца је за мене светиња и када одлазим у иностранство у неки већи град, оно прво што посетим је пијаца, јер то одржава дух једног народа, можете да видите карактер, како се хране људи. Пијаца говори много тога о народу.

Фото: Мирко Табашевић

3. Да ли се сећате пијаце из Вашег детињства и да ли волите атмосферу која на њима влада?

Рођен сам у Ветернику, који је поред Новог Сада, ми смо ту имали једну локалну пијацу која је радила само суботом и недељом, то је била једна мала пијаца са скромном понудом, а с обзиром да је Ветерник део Новог Сада, често сам са родитељима ишао на футошку пијацу, тако да слободно могу да кажем да је она пијаца мог детињства, а Ђерам је пијаца зрелог доба.

4. Када бисте у госте на вечеру позвали странца које мени бисте му спремили?

Странци су одушевљени нашим гостопримством. Највише волим нашу традиционалну кухињу.  Они често кажу да ми претерујемо са јачином хране. Нудимо им јаке ствари, ћевапе, пљескавице, за неке је то прејака храна. Ја бих се потрудио да им направим неку здравију српску храну. Ја се у суштини не бих баш петљао у традиционалне ствари, већ бих оставио такве какве јесу.

5. Која српска јела сматрате најздравијом, најукуснијим?

Волим бећар паприкаш. Ем што сам из Војводине, али је то стварно јело које је пре укусно. То моја мајка најбоље спрема и када одем у родни Ветерник, она зна шта ће да ми припреми. Осим оног класичног војвођанског недељног ручка који подразумева ринфлајш, црвени, бели сос, пилећу или говеђу супу, ја некако волим бећар паприкаш са пиреом, најпростије јело које се брзо припрема. 

Фото: Зорана Ђорђевић

6. Да ли имате омиљеног доба године и да ли је то због воћа и поврћа, боја које га красе?

Почело је пролеће, моје омиљено годишње доба. На пијацама већ сада може да се нађе моја најомиљенија намирница, то је сремуш. Од сремуша могу да се праве разне ствари, може да се једе свеж, може да се прави песто, па га користите заједно са тестенином, можете да направите питу са сиром и сремушем. Он је кратког века, траје само два месеца, али он је најбољи чистач организма, а то знамо и по медведима, који кад изађу из зимског сна, прво посегну за сремушем.

7. Да ли мислите да ће здраве намирнице бити све важније у животима људи и да ли примећујете да су људи у Вашој околини свеснији колико је важна храна?

Београд се полако освешћује да треба да се храни здравије и схватамо да то утиче, не само на наше здравље, већ на кожу, на косу и на нокте, постоји много предности коришћења здраве хране. Постоје многи ресторани који нуде здраву храну, има чак и ланаца брзе хране, који продају здраву храну. Београд је то лепо освестио и ресторанџије су схватиле да је потреба за тим све већа. Немамо пуно веганских ресторана, јер је веганство  превише радикално код Срба, али гледајући Инстаграм и бавећи се Инстаграмом, приметио сам да људи све више посежу за нечим што нема превише шећера и белог брашна и нема превише соли.

8. Када би Вас млади колега без великог искуства, замолио за савет: какву вечеру да спреми за драгу особу, шта бисте му саветовали?

Уколико није добар кувар, препоручио бих му да се не меша у кување, јер је завођење у особи, а не у храни коју припрема. Тако да нек се потруди да буде најшармантнији на свету, а што се тиче хране, дама није дошла да једе.

Фото: Саша Михајловић

9. Која је Ваша омиљена салата?

Валдорф салата ми је прва пала на памет. Иако се бавим здравом храном, ја не бежим од тога да поједем нешто што није толико здраво. Валдорф салата има састојака који нису здрави, али су укусни. Мислим да не треба да се одричемо ничега, ако нам се једе чоколада треба да је поједемо, али је умереност кључ свега, јер ако себи кажемо да нешто не можемо или не смемо, то једноставно не утиче добро на нашу психу.

Прочитајте још: ИДЕАЛАН НАПИТАК од само 2 намирнице: Убрзава метаболизам, чува срце и желудац

10. Да ли је емисија "Мр. Китцхен" била Ваша идеја или ...

Била је комплетно моја идеја, коју сам водио на Новој С две године, а сада сам на ТВ Доктору и  К1, где водим емисју Гастро Маестро и то тренутно иде сваког радног дана на телевизији. Мр Китцхен ми је заправо логичан наставак мог профила који водим Гастро Глумац, људи који су видели пожелили су да ме имају у тиму. Ја сам одлучио да пређем на другу телевизију са новом енергијом и новим људима и од недавно успешно водим Гастро Маестро.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas