· · Коментари: 0
ЗДРАВА ИСХРАНА

ШОК! Шта врућа вода или КАФА раде вашем организму? Нутриционисти побили теорију у коју су ВЕРОВАЛИ многи!

Стручњаци побијају теорију у коју су до сад многи веровали да чаша топлог напитка уништава сувишне килограме

1618305448_223eab7568608fba4db881034177c94c46b51e7c.jpg
Фото: Депозит

Чаша топле воде пре оброка поспешује губитак килограма? У ову теорију многи верују, мада су стручњаци небројено пута објашњавали шта заправо топла течност ради нашем организму и каква је корист од ње.

С друге стране, никако се не препоручује конзумација хладне воде, јер повећава ризик од прехладе. 

Шта је истина и која температура воде је најбоља за нас, објаснили су стручњаци. 

Истина је да веома врућа вода заправо повређује зидове дигестивног тракта.

Постоји теорија да врућа вода поспешује мршављење, јер делује тако што ублажава осећај глади и убрзава метаболизам. 

Истина је да веома врућа вода заправо повређује зидове дигестивног тракта, уклања слуз а која чини заштитини слој слузокоже. Овај процес 'деструкције' узрокује смањење осећаја глади, али га нутриционисти никада не препоручују.

С друге стране хладна вода је добра да утоли жеђ, али се никако не препоручује.

Веома је важно да се одржава основна телесна температура, ево и зашто. Терморегулација, варење и функционисање свих телесних система зависе од основне температуре тела. Не препоручује се да хладите тело 'изнутра'. Тако ћете успорити варење, узроковати васкуларне промене, повећати ризик од развоја болести ендокриних органа.

                    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.