Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАВИКЕ

Сваког дана у кафу сипајте ЦИМЕТ - вратиће вам се ВИШСЕТРУКО

Због својих лековитих особина, цимет се од давнина користио се у многим медицинским традицијама света, посебно у ајурведи.

1619732506_Depositphotos_150130360_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Експериментално је доказано да цимет снижава и ниво масти и лошег холестерола, да има фунгицидно дејство јер уништава гљивице и спречава њихов развој. Салицилат у цимету снижава температуру и делује против упала. Особина његових есенцијалних уља да делују антимикробно дају му могућност и особину конзерванса.

Прочитајте још: Јабуково сирће крије бројне намене: Очистите њиме кућу, негујте кожу, а ево како да га користите за љубимце!

Због ових бактерицидних својстава можете га користити као природни конзерванс хране јер ако се дода храни он ће спречити њено кварење и стварање бактерија. Пријатан мирис овог зачина подстицајно делује на рад мозга при чему нарочито побољшава пажњу, радну меморију и визуелни доживљај. Цимет је одличан извор мангана, гвожђа, калцијума, бакра и цинка и осталих битних минерала. Од витамина садржи витамин Ц, К, пиродоксин (Б6) и рибофлавин (Б2).

Управо, због свега наведеног постоји много разлога зашто треба да га користите свакодневно. Најбољи начин за то је да га сваког дана стављате у кафу, посебно у јутарњу кафу.

Ево које добробити ће ваш организам имати уколико га сваког јутра додајете у кафу.

1. Јача имунитет

Довољно је да се дода четвртина кашичице цимета у врућу кафу и ваше тијело ће моћи да се избори са вирусима и бактеријама.

2. Стимулише мозак

Прочитајте још: ЦРВЕНА боја без трунке ХЕМИЈЕ: 4 кашике млевене паприке и сок од вишње учиниће ЧУДО!

Цимет поболјшава памћење, одржава вас будним и јача концентрацију.

3. Смањује ниво шећера у крви и ниво холестерола

Редовна употреба цимета може да вас заштити од дијабетеса и повишеног холестерола. Потребно је само 6 грама дневно.

4. Смањује менструалне болове

Прочитајте још: Планирате ДИЈЕТУ? Ово су најгора три дана за почетак која ГАРАНТУЈУ НЕУСПЕХ

Дакле, жене које имају болне менструације, пићу и храни треба да додају цимет.

5. Побољшава циркулацију и повећава ниво енергије

Врућ напитак, на пример кафа, са четвртином кашичице цимета ће повратити енергију и подстаћи циркулацију. Оваква комбинација је посебно корисна за људе који увек имају хладне ноге и руке.
Цимет иде уз кафу, капућино, турску или инстант кафу, чак у чоколадно млеко или чај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas