Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ваша КОЖА може изгледати блиставо и уједначено: Пружите јој правилну негу коју препоручују научници (ФОТО)

Блистава кожа је први показатељ њеног здравља

1655104077_601d6e42b4e15849969aa8b91ac8a4a6.jpg
Фото: Пинтерест
Oglas

Постоје многи препарати који се препоручују да би ваша кожа била блистава и здрава. Уколико свакодневно користите препарате који обећавају овакав ефекат, можете видети побољшање. Међутим, пре свега тога морате правилно бринути о својој кожи. Научници су доказали да постоје одређене животне навике које ће вам помоћи у томе. Чак и без употребе скупих средстава, приметићете да кожа има природан сјај и да изгледа здраво. 

Ваша коже се у одређеном годишњем добу може љуштити, бити сува или масна, али позитивне промене у вашим животним навикама погу побољшати ситуацију. Здрава кожа лица има мале поре, уједначен тен и чисту кожу без флека. Уз помоћ следећих научних савета, она ће блистати током целе године.

Прочитајте још: Идеалан напитак за почетак дана: Додајте води ДВЕ НАМИРНИЦЕ и повећајте хранљиве вредности

Витан Ц је један од природних састојака који доприноси побољшању тена. Он смањује производњу меланина, који може направити тамне флеке по кожи. Иако меланин даје препланули тен који свако жели у летњим данима, он никако није добар.

Једите што више воћа и поврћа. На пример парадајз може да помогне да очистите кожу јер има састојак који се зове ликопен. Он повећава производњу колагена и штити вашу кожу. Такође, боровнице су одличан извор антиоксиданта и допринеће здрављу ваше коже. Цитрусно воће и броколи јачају кожу, штите је од оштећења од сунца и смањује шансе да оболите од кожних болести. 

Фото: Пиxабаy

Хидратација је саставни део бриге о кожи. Морате уносити довољну количину воде како бисте допринели целокупном здрављу, а она ће вам такође помоћи и са теном. Препоручује се осам часа дневно, али гледајте да попијете што више можете. 

Морате спавати минимум седам сати. Сан је веома битан када је у питању наше функционисање, а уколико смо уморни то се неће одразити само на нашу концентрацију, већ ће наши образи изгубити природно руменило и биће упали, а лице ће деловати испијено. Наша кожа се опоравља само док спавамо, јер је преко дана изложене УВ зрацима и покретима лица. У току сна, кожа се ослобађа токсина, ствара нове ћелије и ослобађа се старих. Због тога је она свежија и блиставија када устанемо. 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas