Oglas
· · Komentari: 0

Vaša KOŽA može izgledati blistavo i ujednačeno: Pružite joj pravilnu negu koju preporučuju naučnici (FOTO)

Blistava koža je prvi pokazatelj njenog zdravlja

1655104077_601d6e42b4e15849969aa8b91ac8a4a6.jpg
Foto: Pinterest
Oglas

Postoje mnogi preparati koji se preporučuju da bi vaša koža bila blistava i zdrava. Ukoliko svakodnevno koristite preparate koji obećavaju ovakav efekat, možete videti poboljšanje. Međutim, pre svega toga morate pravilno brinuti o svojoj koži. Naučnici su dokazali da postoje određene životne navike koje će vam pomoći u tome. Čak i bez upotrebe skupih sredstava, primetićete da koža ima prirodan sjaj i da izgleda zdravo. 

Vaša kože se u određenom godišnjem dobu može ljuštiti, biti suva ili masna, ali pozitivne promene u vašim životnim navikama pogu poboljšati situaciju. Zdrava koža lica ima male pore, ujednačen ten i čistu kožu bez fleka. Uz pomoć sledećih naučnih saveta, ona će blistati tokom cele godine.

Pročitajte još: Idealan napitak za početak dana: Dodajte vodi DVE NAMIRNICE i povećajte hranljive vrednosti

Vitan C je jedan od prirodnih sastojaka koji doprinosi poboljšanju tena. On smanjuje proizvodnju melanina, koji može napraviti tamne fleke po koži. Iako melanin daje preplanuli ten koji svako želi u letnjim danima, on nikako nije dobar.

Jedite što više voća i povrća. Na primer paradajz može da pomogne da očistite kožu jer ima sastojak koji se zove likopen. On povećava proizvodnju kolagena i štiti vašu kožu. Takođe, borovnice su odličan izvor antioksidanta i doprineće zdravlju vaše kože. Citrusno voće i brokoli jačaju kožu, štite je od oštećenja od sunca i smanjuje šanse da obolite od kožnih bolesti. 

Foto: Pixabay

Hidratacija je sastavni deo brige o koži. Morate unositi dovoljnu količinu vode kako biste doprineli celokupnom zdravlju, a ona će vam takođe pomoći i sa tenom. Preporučuje se osam časa dnevno, ali gledajte da popijete što više možete. 

Morate spavati minimum sedam sati. San je veoma bitan kada je u pitanju naše funkcionisanje, a ukoliko smo umorni to se neće odraziti samo na našu koncentraciju, već će naši obrazi izgubiti prirodno rumenilo i biće upali, a lice će delovati ispijeno. Naša koža se oporavlja samo dok spavamo, jer je preko dana izložene UV zracima i pokretima lica. U toku sna, koža se oslobađa toksina, stvara nove ćelije i oslobađa se starih. Zbog toga je ona svežija i blistavija kada ustanemo. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas