Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДРЕВНА МЕДИЦИНА

Азијски зачин из наше КУХИЊЕ спречава ИНФАРКТ и проширује артерије

Њене здравствене предности су одавно препознате па се сама или у комбинацији са другим намирницама користи за лечење великог броја здравствених проблема.

1603966986_kurkuma.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Циркулаторни систем код човека је изузетно сложен. Мрежа капилара, крвних судова и артерија служи да спроведе крв пуну кисеоника и хранљивих материја кроз људско тело. Без ње, органи не би могли уопште да функционишу.

Прочитајте још: ДЕЦА га НЕ ВОЛЕ, али ЗЕЛЕНИ ЦВЕТ има више витамина Ц него ПОМОРАНЏА!

Куркума је коренаста биљка која се користила још у древној медицини у Азијским земљама. Богата је витамином Б6, калијумом, гвожђем, витамином Ц, калцијумом, магнезијумом и бројним другим лековитим елементима.

Прочитајте још: Ако се здраво храните и вежбате, не значи да радите ДОБРО СЕБИ: Ово су РАЗЛОЗИ

Припремла лековитог напитка
За припрему лековитог напитка потребно је да се у чашу топлог млека дода једну чајну кашичицу куркуме и мало меда. Пити ову смесу једном или два пута дневно у трајању од седам дана, након чега следи једнонедељна пауза.

Куркума јача имунитет и помаже код прехлада, горушице, ублажава акне и остала кожна обољења, подстиче зарастање рана, смањује ниво шећера и лошег холестерола у крви, помаже у борби против сувишних килограма, прочишћава јетру, нормализује менструални циклус.

Прочитајте још: Удахните их ДУБОКО и припремите напитак за ЈАЧАЊЕ ЦЕЛОГ ОРГАНИЗМА

Због активног састојка куркуме, куркумина, који поседује антиоксидативна и противупална својства, ова биљка може спречити зачепљење артерија. Екстракт куркумина доприноси смањењу нивоа лошег холестерола чиме се смањује накупљање масних наслага у артеријама, опушта крвне судове и смањује ризик од можданог удара или срчаних болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas