· · Komentari: 0
DREVNA MEDICINA

Azijski začin iz naše KUHINJE sprečava INFARKT i proširuje arterije

NJene zdravstvene prednosti su odavno prepoznate pa se sama ili u kombinaciji sa drugim namirnicama koristi za lečenje velikog broja zdravstvenih problema.

1603966986_kurkuma.jpg
Foto: Pixabay

Cirkulatorni sistem kod čoveka je izuzetno složen. Mreža kapilara, krvnih sudova i arterija služi da sprovede krv punu kiseonika i hranljivih materija kroz ljudsko telo. Bez nje, organi ne bi mogli uopšte da funkcionišu.

Pročitajte još: DECA ga NE VOLE, ali ZELENI CVET ima više vitamina C nego POMORANDžA!

Kurkuma je korenasta biljka koja se koristila još u drevnoj medicini u Azijskim zemljama. Bogata je vitaminom B6, kalijumom, gvožđem, vitaminom C, kalcijumom, magnezijumom i brojnim drugim lekovitim elementima.

Pročitajte još: Ako se zdravo hranite i vežbate, ne znači da radite DOBRO SEBI: Ovo su RAZLOZI

Pripremla lekovitog napitka
Za pripremu lekovitog napitka potrebno je da se u čašu toplog mleka doda jednu čajnu kašičicu kurkume i malo meda. Piti ovu smesu jednom ili dva puta dnevno u trajanju od sedam dana, nakon čega sledi jednonedeljna pauza.

Kurkuma jača imunitet i pomaže kod prehlada, gorušice, ublažava akne i ostala kožna oboljenja, podstiče zarastanje rana, smanjuje nivo šećera i lošeg holesterola u krvi, pomaže u borbi protiv suvišnih kilograma, pročišćava jetru, normalizuje menstrualni ciklus.

Pročitajte još: Udahnite ih DUBOKO i pripremite napitak za JAČANJE CELOG ORGANIZMA

Zbog aktivnog sastojka kurkume, kurkumina, koji poseduje antioksidativna i protivupalna svojstva, ova biljka može sprečiti začepljenje arterija. Ekstrakt kurkumina doprinosi smanjenju nivoa lošeg holesterola čime se smanjuje nakupljanje masnih naslaga u arterijama, opušta krvne sudove i smanjuje rizik od moždanog udara ili srčanih bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.