Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Да ли знате које су предности хладног времена?

Иако већина људи воли лето због тога што је топло, сунчано, што је време годишњих одмора и путовања, плажа и купања – и хладно време има своје предности

1634289976_zima.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Некима хладно време смета јер не воле на себи да носе пуно одеће или им је без обзира на све – и даље хладно. Али ако хладно време погледате на други начин, схватићете да постоје разлози због којих бисте могли и да га заволите.

На хладноћи се топе калорије


Иако делује невероватно, али хладноћа топи калорије. Постоји тамно масно ткиво – односно једна врста масти која се природно активира и тада сагорева и беле масти. Наиме, хладноћа чини да тамне масти постану активне и тада долази до сагоревања великог броја калорија – на исти начин на који то чини тренирање.

Људи се зими зближавају

Према једној студији која је спроведена, доказано је да током хладних дана чешће и дуже причамо телефоном са породицом и пријатељима и чешће се дописујемо. Осим тога, зима је време када једва чекамо да се ушушкамо поред вољене особе како би нам заједно било топлије.

Мање инсеката и болести

Током хладног периода у години природа мирује, па је тако много мање инсеката који су активни, а који могу и да преносе различита обољења, као што су комарци. Ниске темепературе, поготово када се спуштају испод нуле, убијају велики број ваши и крпеља.

Учимо да ценимо ведре и топле дане

Људи који стално проводе време у некој благој клими, навикли су на сунце и узимају га здраво за готово. Уопште не уживају у њему нити му се радују, па тако нема ни те среће коју ми осећамо када почну први лепи дани након зиме.

Током хладних дана, при самој помисли на сунце и топло пролећно и летње време, будемо срећнији јер знамо да ће и то доћи. Управо је то оно што нас чини срећним када дође лето – дани проведени у хладноћи током зиме.

Смањење упала

Свима је познато да се на рану ставља лед, поготово када је у питању истегнут зглоб или ударен прст. На овај начин се смањује упала, а према теорији – хладноћа може да смањи бол свуда. Управо је зато хладан период у току године добар, посебно за спортисте који тада могу на најбољи начин да опораве мишиће. Такође, љубитељи спа ценатара се овом периоду посебно радују. Криотерапија, коју спортисти често практикују, а која представља неку врсту термотерапије, најбоље делује током зиме.

Изгледате боље

Током лета, а поготово непосредно пре, сви се уздржавају од различитих посластица и укусних залогаја како би на плажи изгледали што боље, са што мање (или без) вишка килограма. Међутим, током зиме нико о томе не брине, бар не на тај начин и у толикој мери. Наравно, то не значи да би требало да једете више него што вам је потребно нити да не бирате и једете све посластице, али једноставно – можете мало бар да се опустите када је исхрана у питању.

Осим тога, зима је идеално време за кретање на неку физичку активност, као што је на пример фитнес. У сваком случају – требало би да своју линију доводите у ред и да је одржавате због себе, а не због других, јер осим лепог изгледа, физичка активност одржава и организам здравим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas