Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИТ ИЛИ ИСТИНА

Гасите жеђ ВРУЋОМ ВОДОМ? Ево да ли је то идеална метода или ОПАСНА ПО ЗДРАВЉЕ

Да ли сте од некога чули да се испијањем вруће из славине можете угасити жеђ?

1612047046_Depositphotos_55457051_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Ако сте некада добили савет да угасите жеђ врућом водом из славине - то никако не смете радити. Наиме, испијање вруће воде из славине може наштетити здрављу.

Прочитајте још: ДИЈЕТА за бољу пробаву: 25 грама ВЛАКАНА дневно и килограми се сами ТОПЕ

Топла вода је изузетно здрава за организам и кинеске туристе често можете видети са термосима у којима је чак или топла вода. Наиме, они сматрају да је хладна вода штета за организам. И у праву су. Дакле, уколико гасите жеђ млаком или топлом водом знајте да је то здраво. Уосталом, Кинези су познати по дуговечности.

Кинези пију искључиво топлу воду.

Међутим, то не важи за врелу воду. Упркос чињеници да врела пара у кухињи углавном значи да је она стерилна, код воде из славине то напросто није случај.

Уколико из било којег разлога одлучите да пијете такву врућу воду, имајте на уму да свом здрављу озбиљно можете наштетити.

Прочитајте још: Имате СЛОБОДАН ДАН током дијете? Ево којих пет намирница ће спречити ПРЕЖДЕРАВАЊЕ

Наиме, велика већина зграда још увек користи оловне цеви, из времена кад је то било уобичајено и допуштено. Врућа вода знатно је корозивнија од хладне, због чега ће и ниво олова у чаши такве воде бити и до сто пута већа од оне у чаши хладне воде. Због тога се сва врућа вода из славине мора користити искључиво за прање или туширање или кување, где прокувавање неутрализује штетне састојке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas