· · Komentari: 0
MIT ILI ISTINA

Gasite žeđ VRUĆOM VODOM? Evo da li je to idealna metoda ili OPASNA PO ZDRAVLJE

Da li ste od nekoga čuli da se ispijanjem vruće iz slavine možete ugasiti žeđ?

1612047046_Depositphotos_55457051_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ako ste nekada dobili savet da ugasite žeđ vrućom vodom iz slavine - to nikako ne smete raditi. Naime, ispijanje vruće vode iz slavine može naštetiti zdravlju.

Pročitajte još: DIJETA za bolju probavu: 25 grama VLAKANA dnevno i kilogrami se sami TOPE

Topla voda je izuzetno zdrava za organizam i kineske turiste često možete videti sa termosima u kojima je čak ili topla voda. Naime, oni smatraju da je hladna voda šteta za organizam. I u pravu su. Dakle, ukoliko gasite žeđ mlakom ili toplom vodom znajte da je to zdravo. Uostalom, Kinezi su poznati po dugovečnosti.

Kinezi piju isključivo toplu vodu.

Međutim, to ne važi za vrelu vodu. Uprkos činjenici da vrela para u kuhinji uglavnom znači da je ona sterilna, kod vode iz slavine to naprosto nije slučaj.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga odlučite da pijete takvu vruću vodu, imajte na umu da svom zdravlju ozbiljno možete naštetiti.

Pročitajte još: Imate SLOBODAN DAN tokom dijete? Evo kojih pet namirnica će sprečiti PREŽDERAVANJE

Naime, velika većina zgrada još uvek koristi olovne cevi, iz vremena kad je to bilo uobičajeno i dopušteno. Vruća voda znatno je korozivnija od hladne, zbog čega će i nivo olova u čaši takve vode biti i do sto puta veća od one u čaši hladne vode. Zbog toga se sva vruća voda iz slavine mora koristiti isključivo za pranje ili tuširanje ili kuvanje, gde prokuvavanje neutralizuje štetne sastojke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.