Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна коју треба да избегавате ако желите здраву, блиставу и чисту кожу: Поведите рачуна о уносу ових намирница

Правилну и потпуну негу коже можете обезбедити само ако подједнако водите рачуна о препаратима које користите и храни коју уносите у организам

1653986549_pexels-andrea-piacquadio-774866.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Данас је доступно прегршт различитих производа за негу коже. Када закорачите у продавницу сусрешћете се са бројним серумима, кремама, уљима, маскама, ампулама, тоницима... Али, без обзира колико неговали своје лице и тело, поједине материје које су неопходне вашој кожи једино можете обезбедити изнутра - односно, путем правилне исхране.

Поједине намирнице, знатно више од осталих могу имати штетан утицај на изглед и здравље ваше коже.

Прерађено месо

Превише прерађеног меса може бити изузетно штетно за вашу кожу јер садржи велике количине нитрата и натријума. Овде неславно првом место заузима брза храна попут хамбургера, хот-догова, виршли и сл. Подједнако штетан је и чипс - конзумирање ове популарне грицкалице лако може довести до дехидратације и исушивања коже, али и појаве подочњака и тамних колутова око очију.

Алкохол

Прекомерна количина алкохола је такође лоша за ваше тело и кожу јер изазива дехидратацију и исушивање, убрзава процес старења и појаву бора.

Млечни производи

Млечни производи нису најбољи избор ако покушавате да постигнете здрав изглед коже. Управо ови призводи могу изазвати повећан ниво инсулина и чест су узрочник појаве акни.

Међутим, постоји много здравих замена које можете размотрити, укључујући биљно млеко и друге производе који не садрже висок степен масноће.

Када је реч о производима који су изузетно здрави по нашу кожу посебно се издвајају неке врсте рибе, смеђи пиринач и ораси.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas