Oglas
· · Komentari: 0

Hrana koju treba da izbegavate ako želite zdravu, blistavu i čistu kožu: Povedite računa o unosu ovih namirnica

Pravilnu i potpunu negu kože možete obezbediti samo ako podjednako vodite računa o preparatima koje koristite i hrani koju unosite u organizam

1653986549_pexels-andrea-piacquadio-774866.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Danas je dostupno pregršt različitih proizvoda za negu kože. Kada zakoračite u prodavnicu susrešćete se sa brojnim serumima, kremama, uljima, maskama, ampulama, tonicima... Ali, bez obzira koliko negovali svoje lice i telo, pojedine materije koje su neophodne vašoj koži jedino možete obezbediti iznutra - odnosno, putem pravilne ishrane.

Pojedine namirnice, znatno više od ostalih mogu imati štetan uticaj na izgled i zdravlje vaše kože.

Prerađeno meso

Previše prerađenog mesa može biti izuzetno štetno za vašu kožu jer sadrži velike količine nitrata i natrijuma. Ovde neslavno prvom mesto zauzima brza hrana poput hamburgera, hot-dogova, viršli i sl. Podjednako štetan je i čips - konzumiranje ove popularne grickalice lako može dovesti do dehidratacije i isušivanja kože, ali i pojave podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju.

Alkohol

Prekomerna količina alkohola je takođe loša za vaše telo i kožu jer izaziva dehidrataciju i isušivanje, ubrzava proces starenja i pojavu bora.

Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi nisu najbolji izbor ako pokušavate da postignete zdrav izgled kože. Upravo ovi prizvodi mogu izazvati povećan nivo insulina i čest su uzročnik pojave akni.

Međutim, postoji mnogo zdravih zamena koje možete razmotriti, uključujući biljno mleko i druge proizvode koji ne sadrže visok stepen masnoće.

Kada je reč o proizvodima koji su izuzetno zdravi po našu kožu posebno se izdvajaju neke vrste ribe, smeđi pirinač i orasi.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas