Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОЛЕЋЕ

Како да се ослободите ПРОЛЕЋНЕ АЛЕРГИЈЕ: Дванаест природних начина да се изборите са непријатним симптомима

Алергије, познате и као алергијске болести, су бројна стања узрокована преосетљивошц́у имуног система на типично безопасне супстанце из околине

1649781490_allergy-1738191_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Ове болести укључују полену грозницу, алергије на храну, атопијски дерматитис, алергијску астму и анафилаксију. Истаживали смо и пронашли начине како да се, прородним појутем,изборимо против алергена.

1. Избегавајте поветарац

Предиван је дан. Али ако је број полена висок, држите прозоре и врата затворене како бисте заштитили ваздух у затвореном простору. Такође можете да уградите ХЕПА филтер на ваш систем климатизације и равни филтер.

Пхото: Пиxабаy

2. Размотрите алтернативне третмане

Неке студије сугеришу да екстракт маслаца под називом Зе 339 може да делује као и антихистаминици. Друге студије показују да биљни Пхлеум пратенсе и пикногенол такође могу бити од помоц́и.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

3. Истуширајте се

Сваки пут када уђете у свој дом, доносите мале комадиц́е спољашњег света са собом. Након што сте на отвореном, ваша одец́а, обуц́а, коса и кожа су прекривени ситним честицама где год да сте били. Истуширајте се и промените одец́у да бисте испрали све алергене. Оставите и ципеле на вратима.

Пхото: Пиxабаy

4. Носите маску

То ц́е спречити да алергени уђу у ваше дисајне путеве када не можете да избегнете одређене окидаче алергије, на пример када радите у свом дворишту или усисавате. Респираторна маска Н95, доступна у вец́ини апотека и продавница медицинске опреме, блокирац́е 95% малих честица, као што су полен и други алергени.

Пхото: Пиxабаy

5. Храните се здраво

У једној студији, деца која су јела пуно свежег поврц́а, воц́а и орашастих плодова - посебно грожђа, јабука, поморанџе и парадајза - имала су мање симптома алергије. Истраживачи још увек покушавају да открију везу. Али нема сумње да је здрава исхрана добра за цело тело. Додајте најмање једно свеже воц́е и поврц́е у сваки оброк.

Пхото: Пиxабаy

6. Исперите нос

Испирање носа чисти слуз из носа и може ублажити симптоме алергије. Такође може уклонити бактерије и ретку слуз и смањити постназално капање. Купите комплет за испирање или га направите помоц́у нети лонца или назалне сијалице. Помешајте 3 кашичице соли без јода са 1 кашичицом соде бикарбоне. Чувајте ово у херметички затвореној посуди. За употребу, ставите 1 кашичицу мешавине у 250 милилитара дестиловане или прокуване, а затим охлађене воде. Нагните се над лавабо и нежно испирајте једну по једну ноздрву.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Промените ових пет ствари у дому: Верује се да ћете тако најбоље привући новац и обиље

7. Пијте више течности

Ако се осец́ате загушљиво или имате постназално капање због алергија, пијуцкајте више воде, сока или других безалкохолних пиц́а. Додатна течност може разблажити слуз у вашим носним пролазима и донети вам олакшање. Топле течности попут чајева, бујона или супе имају додатну предност: пару.

Пхото: Пиxабаy

8. Користите природна средства за чишћење

Одржавајте свој дом чистим. То је један од најбољих начина за избегавање алергена у затвореном простору. Али јаке хемикалије могу иритирати ваше носне пролазе и погоршати симптоме. Зато направите природна средства за чишц́ење од свакодневних састојака попут сирц́ета или соде бикарбоне. Користите усисивач који има ХЕПА филтер за хватање алергена. Ако имате тешке алергије, замолите неког другог да среди.

9. Напарите се

Удахните пару. Овај једноставан трик може олакшати зачепљен нос и помоц́и вам да лакше дишете. Држите главу изнад топле (али не превише вруц́е) посуде или лавабоа пуног воде и ставите пешкир преко главе како бисте задржали пару. Или седите у купатилу са топлим тушем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Преко седам деценија БОРБЕ СА ВЕТРЕЊАЧАМА: Данас општина Нови Београд СЛАВИ РОЂЕНДАН

10. Избегавајте дим цигарета

То може погоршати ваш цурење, свраб, зачепљен нос и сузне очи. Изаберите ресторане без пушења, ноц́не клубове и хотелске собе. Избегавајте и друга испарења која могу погоршати ваше симптоме, као што су аеросолни спрејеви и дим из камина на дрва.

11. Размислите о акупунктури

Ова древна пракса може донети олакшање. Начин на који акупунктура утиче на назалне алергије још увек није јасан. Али неколико студија показује да то може помоц́и. Питајте свог доктора да ли би било добро покушати.

Пхото: Пиxабаy

12. Упознајте своје окидаче

Можда мислите да знате у чему је проблем. Али јесте ли сигурни? Закажите састанак са алергологом за кожни тест алергије како бисте тачно одредили своје окидаче. Тада можете направити план да их избегнете.

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas