Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ковид 19

НАУЧНИЦИ пронашли да су људи са овом КРВНОМ ГРУПОМ отпорнији на КОРОНА ВИРУС

Научници су открили како и крвна група може да игра одређену улогу у томе колико ће тежак облик болеси развити особа која се зарази Ковидом-19.

1600257222_Depositphotos_357673214_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Такође, утврђено је да су људи са дијабетесом и апнејом (кратки периодични престанак дисања током спавања) група са повећаним ризиком од хоспитализације.

Ове податке на светло дана изнела је нова студија Универзитета Варвик, а до открића је дошло након систематских извештаја других студија које су пријавиле исходе Ковида-19 код пацијената којима је исто тако дијагностикована и опструктивна апнеја у сну. Резултати су објављени у научном часопису "Слееп Медицине Ревиеwс".

Једна од истраживања показало је и да је код пацијената који имају дијабетес и који су хоспитализовани због корона вируса, те који примају терапију за опструктивну апнеју у сну, ризик од смрти повећан чак 2,8 пута.

Прочитајте још: ТРИ РЕЦЕПТА др Бранимира Несторовића за лечење најчешћих болести у Србији СВИМА ДОСТУПНИ

Оно што је проблем јесте што је чак 85 одсто случајева опструктивне апнеје у сну заправо неоткривено, односно без дијагнозе, а без јасних података о томе тешко је тачно одредити колико је људи с тим поремећајем можда искусило тежи облик Ковида-19.

Крвна група О је заштитна за разлику од осталих.

Једна крва група пружа одређену заштиту од хоспитализације?

Друга група истраживача открила је да крвна група има утицај на ризик добијања корона вируса. Генетичка компанија "23андМе" тврди да је крвна група повезана с ризиком од корона вируса, иако није јасно колико и постоје ли начини на које лекари могу да делују на то.

Научници из поменуте компаније посматрали су Днк више од милион људи. Више од 15.000 њих имало је позитиван тест на корона вирус, а 1131 пацијент био је хоспитализован. Сви прикупљени подаци јачају доказе о улози крвних група А, Б и 0 у генетици домаћина корона вируса.

Велики ризик је гојазност.

Прочитајте још: Регулише крвни притисак и чува ЗДРАВЉЕ МОЗГА! Ево коју ВОЋКУ морате појести већ данас

-  Наши подаци подржавају улогу у осетљивости на инфекције, сугеришући да је крвна група О заштитна за разлику од осталих - наглашено је у њиховом извештају.

Поред крвне групе, далеко већи ризик је и гојазност, који више него дуплира шансу за хоспитализацију.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas