Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ових шест врста намирница МОГУ УБРЗАТИ ПРОЦЕС СТАРЕЊА: Смањите њихову конзумацију на минимум

Ова храна није баш најбољи савезник одржавања младалачког изгледа

1661965028_koza.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Свака промена почиње од исхране.

Често занемарујемо колики утицај избор хране има на наше здравље.

Наравно, старење не можемо да зауставимо, али можемо да га успоримо.

Међутим, ако се годинама лоше хранимо, то ће неминовно убрзати процес старења.

Прочитајте још: Коре овог воћа и поврћа никако не бацајте у смеће: Садрже много корисних елемената

Стручњаци наводе шест намирница које морате што више да избегавате:

Помфрит

Своју глад и жељу за сланим често утолимо прженим кромпиром, али храна припремљена на овај начин, уз додатак соли, неповољно утиче на кожу. Намирнице које се прже у уљу на високим температурама ослобађају слободне радикале, који јако оштећују ћелије и засигурно убрзавају прве знакове старења.

Чипс од кромпира

“Конзумација трансмасних киселина стимулише интерлеукин 6 у телу”, објашњава Лиса Хајим, оснивачица “Тхе WеллНецесситиеса”, и додаје: “Интерлеукин 6 маркер је упала која је повезана са старењем. Осим тога, пржена храна може да ослаби ћелијско дисање и да смањи имунолошке функције у телу. Ако жудиш за нечим хрскавим, испробај крекере од интегралних житарица или насецкано поврће попут штапића тиквица или целера”.

Млечни производи

Млечни производи некоме заиста могу да задају проблеме. Научници су потврдили да млеко може да доведе до појаве акни, али и до настанка бора на лицу. Некоме млечни производи утичу на упале у телу, док другима баш пријају. Све зависи од особе, до особе.

Прочитајте још: Да ли се будите у току ноћи? Тело вам шаље сигнал да успорите и проверите да ли је са вашим здрављем све у реду

Готови и залеђени оброци

Залеђени оброци често су богати натријумом. Натријум придоноси задржавању воде и целокупном подбулом и остарелом изгледу.

Слаткиши

– Прерађени шећер може да доведе до инсулинске резистенције и дебљања. Осим тога, претеран унос слаткиша може негативно утицати на здравље зуба, а једно је сигурно, ништа те неће брже постарати од покварених зуба – наводи нутрициониста Орлик Леви.

Алкохол

Повремена чаша вина не штети, али испијање прекомерне количине алкохола, посебно слатких пића, узрокује слободне радикале. Алкохол такође одузима телу витамин А, антиоксиданс који је неопходан за обнављање станица.

Зато, ако конзумирате алкохол, радије посегните за пићима без доданих шећера, попут вина. Такође, припазите да алкохол уносите у умереним количинама и уносите довољну количину воде.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas