Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
опрез

Ово су главни СИМПТОМИ ИСЦРПЉЕНОСТИ ТОПЛОТОМ: Због чеха их не треба занемаривати

Исцрпљеност топлотом узрокује симптоме који могу укључивати снажно знојење и убрзан пулс.

1626779277_Depositphotos_95732836_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Да ли сте некада помислили да патите од нежељених ефеката превише топлоте?

Шта је исцрпљеност топлотом?

Исцрпљеност топлотом настаје када тело није у стању да се правилно охлади, посебно у условима екстремне врућине. Може се развити током неколико дана излагања високим температурама и недостатку течности. Узроци исцрпљивања топлоте укључују изложеност високим температурама, посебно у комбинацији са високом влагом и напорном физичком активношћу. Обично се примећује код старијих особа, људи са повишеним крвним притиском или оних који раде или вежбају на врућим местима. Без брзог лечења, исцрпљивање топлотом може довести до топлотног удара, што је опасно стање, пише Тхе Сун.

Прочитајте још: Носе дечије протезе и са 50 година: Да ли постоји граница до када има смисла исправљати зубе?

Симптоми исцрпљености топлотом?

  • главобоља
  • вртоглавица 
  • конфузија
  • губитак апетита
  • мучнина
  • прекомерно знојење
  • бледа
  • лепљива кожа
  • грчеви у рукама
  • ногама и стомаку
  • убрзано дисање или пулс
  • температура од 38 °Ц

Прочитајте још: Дехидрирање је опасно, али превише ВОДЕ још ОПАСНИЈЕ!

Која је разлика између топлотног исцрпљивања и топлотног удара? Топлотни удар је врло озбиљно стање и највише забрињава све болести повезане са врућином. Јавља се када телесна температура постане опасно висока и више није у стању да се охлади.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas