Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто се на сунцу осећате уморно? Постоји објашњење за овај феномен

Провођење времена на сунцу вас може изморити, а доктори објашњавају због чега

1656237609_girl-429380_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Најбољи начин да искористите леп и сунчан дан је да будете напољу. Међутим, то може проузроковати одређене проблеме. Можете добити сунчаницу, на екстремним температурама топлотни удар, а након проведеног дана на сунцу, можете се осећати преуморно иако нисте радили ништа напорно.

Разлог ове исцрпљености је тај што ваше тело користи много енергије како би се охладило. Топлота изазива бројне реакције вашег тела које покушавају да одрже оптималну телесну температуру. Те реакције су рецимо вазодилатација и знојење. Ови процеси доприносе топлотној регулацији тела. 

Прочитајте још: ЖЕНСКО ИМЕ које значи камен и стену једно је од најпопуларнијих у Србији

Све ово може довести до дехидратације јер тело користи тећност да се расхлади и она излази на површину ваше коже у виду зноја. Уколико осетите екстремни умор и летаргичност на високим температурама, морате одмах реаговати јер се то може претворити у топлотни удар. Његови симптоми су повећан број откуцаја срца, изненадни престанак знојења, мучнина, конфузија и исцрпљеност. 

Уколико планирате да проведете доста времена на сунцу, понесите крену за сунчање, гледајте да увек будете хидрирани и да код себе имате воду. Избегавајте алкохол и кафу, и трудите се да што више будете у хладу, како не бисте били директно изложени УВ зрацима. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas