Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСХРАНА ЉУБИМАЦА

ОМИЉЕНО ЛЕТЊЕ ВОЋЕ које штити СРЦЕ: Да ли ПСИ смеју да га једу?

Једна од најпопуларнијих посластица које људи једу.

1604494834_Depositphotos_355697738_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Лубеница је једна најбољих освежавајућих посластица које човек може узети. Она се обично повезује са забавама на отвореном, роштиљем и летом, али то не значи да је не можете јести током целе године ако је зими добијете под руку.


Да ли пас може да једе лубеницу?

Најкраћи одговор био би - да. Међутим, постоји неколико ствари које бисте требали знати пре него што одлучите да нахраните свог пса овом укусно слатком посластицом. Пре него што га наградите лубеницом, питајте ветеринара за савет и проверите да ли је ваш паш алергичан на ово воће.

Прочитајте још: Да ли ПСИ живе у САДАШЊОСТИ или власника ПАМТЕ ЗАУВЕК?

Лубеница у себи садржи добар шећер. Такође има влакна која изолују шећер и спречавају га да одмах уђе у крвоток

Да ли је лубеница добра за пса?

Да, јесте. Лубеница је пуна здравих хранљивих састојака, а састоји се од 92% воде, што је чини одличном посластицом у врућим и сувим данима. Лубеница такође садржи:

Прочитајте још: ПАС ЗА ТАШНУ: Куца којој је КАРАКТЕР предност и НАЈВЕЋА МАНА

Фото: Депозит
  • Витамин А - Витамин А је одличан појачивач имунолошког система. Помаже код вида, имунолошког и репродуктивног система пса.
  • Витамин Б6 - Витамин Б6 познат је и као пиридоксин. Пиридоксин помаже телу пса да складишти енергију, протеине, угљене хидрате (из хране) и помаже у производњи хемоглобина.
  • Витамин Ц - Витамин Ц је познат и као аскорбинска киселина. Од виталног је значаја за развој целокупног телесног ткива. Помаже у апсорпцији гвожђа, производњи колагена, јачању имунолошког система.

Прочитајте још: ОДЛИЧАН ловац и САВРШЕН чувар: ОВАЈ пас се чује и ИСПОД ЗЕМЉЕ!

Делови лубенице
Кора - кора је зелена кожица која окружује укусно, ружичасто "месо" лубенице. Јестиво је за биљоједе, али ваш пас није један од њих. Пси не могу да сваре кору и могу им створити пробавне проблеме. Семе - семе увек треба уклонити пре него што свом псу дате лубеницу. Могу да изазову блокаду, посебно код малих раса паса.

Може ли лубеница бити лоша за пса?

Може бити. Ако нисте пажљиви у вези са уносом лубенице, то може довести до здравствених проблема вашег пса.

Ако ваш пас поједе превише лубенице, вероватно ће добити болове у стомаку заједно са дијарејом

Прочитајте још: Да ли ће пас ОДБРАНИТИ ДОМ када нисте код куће? Снимак дао ЗАБРИЊАВАЈУЋ одговор (ВИДЕО)

Требало би да знате да постоје два дела лубенице које не бисте требали хранити псу - кора и семе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas