Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Десет намирница које треба да једу ЖЕНЕ након 40. године: Могу вам помоћи да успорите старење

Ево о којим намирницама је реч

1691930701_starenje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Звезда против бора - колаген - помаже у борби против старења делујући директно на еластичност коже. Природно присутан у телу, колаген почиње да опада после 40. године (са губитком до 1% годишње). Да ли сте знали да храна богата сумпором може стимулисати његову производњу?

Ту спадају и намирнице богате витамином Ц (цитрусно воће, зелено поврће, купус, црвено воће...) које помажу у јачању колагена и смањењу оксидативног оштећења. Такође, важне су оне које садрже витамин Е (арганово уље, спанаћ, бадеми...) јер омогућавају кожи да одржи еластичност. Коначно, цинк (плодови мора, црвено месо, жуманце,...) је такође неопходан за производњу колагена, пише Елле.

У наставку откријте 10 најбољих намирница против старења које стимулишу производњу колагена и чине да кожа изгледа млађе и чвршће.

1. Авокадо

Поред високог садржаја антиоксиданата, авокадо је богат витамином Е, који помаже у спречавању разградње колагена.

2. Лосос

Лосос садржи цинк , који активира протеине неопходне за синтезу колагена. Осим тога, ова риба је природно богата есенцијалним масним киселинама које помажу у храњењу коже и одржавању младости.

3. Бели лук

Бели лук има висок садржај сумпора и доприноси стварању колагена.

4. Киви

Витамин Ц присутан у великим количинама у кивију стимулише производњу колагена. Ово воће такође садржи витамине А и Е који помажу у борби против старења коже.

5. Млечни производи

Јогурти и сиреви садрже аминокиселине које стимулишу стварање колагена.

6. Кости

Кости садрже хранљиве материје као што су колаген, минерале као што су калцијум и фосфор и друга једињења која могу бити корисна за ваше здравље. Кости се често користе за припрему супа и чорба, па их на тај начин можете укључити у исхрану.

7. Клице

Клице су обично концентрисане са хранљивим материјама као што су витамини, минерали, влакна и ензими. Витамин Ц, витамин Е и витамин А важни су за здраву кожу и везивно ткиво.

8. Црвено воће

Црвено воће обично садржи висок удео витамина Ц, антиоксиданата и других хранљивих састојака који су важни за производњу колагена и одржавање здраве коже.

9. Јаја

Јаја су богата аминокиселинама које стимулишу стварање колагена.

10. Орашасти плодови

Орашасти плодови су богат извор различитих хранљивих материја који могу да подрже производњу колагена и здравље коже. Ова група намирница садржи витамине, минерале, здраве масти и друга једињења која су неопходна за одржавање коже, везивног ткива и производњу колагена.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas