Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате проблема са УРАСЛИМ ДЛАЧИЦАМА НАКОН БРИЈАЊА? Шест савета могу вам помоћи да то спречите

На више ствари морате обратити пажњу ако имате проблем са ураслим длачицама

1683202954_shutterstock_1162475578.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ни у ком случају не треба да се осећате обавезним да бријете длачице на телу. Било би сасвим разумљиво да вам неизбежна „опекотина од бријача“, урасле длачице и урези од бријања нису вредни тога да имате глатку кожу. Или ако, на крају дана, једноставно више волите длачице на телу. Али ако тражите бријање без болова, желимо да вам помогнемо да добијете најбоље резултате од свог искуства бријања — а све почиње припремом.

Суво бријање изазива микро посекотине на кожи, као и фоликулитис, урастање, иритацију и сувоћу. Колико год било примамљиво брзо поправљати неколико тачака без воде, креме за бријање и лосиона, правилна нега коже пре и после бријања је кључна за одржавање здраве коже. Ако не користите добар производ са лосионима и оклузивним средствима за заштиту и влажење коже, можете завршити са огреботинама и иритацијом — опекотином од бријача.

Како спречити урасле длачице после бријања

Омекшајте длачице парним тушем

Топло туширање са паром је пријатно, али такође чини чуда за омекшавање длачица и коже на телу, што је неопходно за бријање без болова. Пре бријања, проведите око 10 минута у топлој води како бисте омекшали спољашњи слој коже, што олакшава уклањање длака и смањује ризик од опекотина од бријача. У најмању руку предлаже се да се длачице на том месту навлажи топлом водом на неколико минута како би се смањила иритација и минимизирале микро посекотине узроковане бријањем.

Пилинг пре бријања

Ако се питате да ли би требало да направите пилинг пре или после бријања, одговор је пре. Након што омекшате длачице и кожу под тушем, следећи корак у процесу уклањања длачица треба да буде правилан пилинг тог подручја. Мртве ћелије коже могу зачепити фоликуле длаке и заробити их испод коже, што доводи до урастања. Прво уклањање мртве коже кроз процес пилинга не само да ће осигурати да је фоликул длачица у најбољем стању пре улањања, већ ће такође помоћи да се омогући нормалан раст након бријања.

Дакле, шта треба да користите за пилинг пре бријања? Будући да бријање може изазвати микро посекотине на кожи, физички пилинги су превише абразивни да би се користили у комбинацији са бријањем. Уместо тога, одлучите се за нежнији хемијски пилинг. Састојци као што су алфа хидрокси киселина (АХА) и бета-хидрокси киселина (БХА) раде пилинг коже подстичући ћелијски обрт. БХА су посебно одличне јер су киселине које воле липиде, што значи да воле уље.

Урасле длачице после бријања и избор креме за бријање

Након што отворите поре од парног туша и након нежног пилинга, нанесите крему за бријање на кожу и оставите да одстоји минут или два како би додатно омекшала длачице пре бријања. Комбинација меке коже и длачица ће смањити трење између  коже и бријача и као резултат тога, смањити иритацију. Важно је напоменути да је крема за бријање прави начин, тако да се немојте задовољити просечним комадом сапуна јер неће деловати на исти начин. Сапуни су сурфактанти дизајнирани да уклоне прљавштину и остатке, али немају својства хранљиве креме за бријање која омекшава кожу.

Бирајте оштар бријач

Нема потребе да зграбите најскупљи бријач. И бријачи за једнократну употребу ће радити како треба, све док је оштрица оштра. Ако вам је бријач туп, биће вам потребно више пролаза, а више пролаза значи веће шансе за иритацију, опекотине од бријача или урасле длаке. Често урастање длачица или опекотине од бријања су добри показатељи да је време да замените сечиво.

Количина употребе бријача пре него што будете морали да га баците зависи од тога колико често се бријете и како га чувате након употребе. Остављање бријача под мокрим, влажним тушем убрзаће процес отупљивања, изазвати рђање оштрица и омогућити акумулацију бактерија.

Урасле длачице после бријања- начин бријања

Сачекајте до краја туширања или купања да бисте се обријали, јер топлота воде и паре помаже да омекшате длачице и кожу . Када је у питању техника бријања, увек се бријте у правцу раста длачица. Користите кратке лагане потезе. Не повећавајте притисак док пролазите по кожи. Бријач након употребе исперите хладном водом и осушите. Редован пилинг генерално помаже у спречавању ураслих длачица“, каже она.

Завршите са хидратантном кремом

Тако близу краја, али још нисте завршили. Немојте покварити лепо бријање тако што ћете пропустити да нанесете регенеришућу хидратантну крему. Када се бријете, филм који штити површину коже (горњи слој коже који се зове стратум цорнеум) може се пореметити, што може изазвати сувоћу, пецкање, црвенило и иритацију. Зато негујте кожу након бријања хидратантном кремом или лосионом.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas