Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Имате спуштене КАПКЕ? Ови ТРИКОВИ вам могу помоћи да их подигнете потпуно природно

Уколико и вама сметају спуштени капци, ови савети вам могу бити корисни

1663748676_cosmetics-ga893ba6c9_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Спуштени капци можда дају тајновит, снени поглед, али власнице истих знају колико их је тешко нашминкати, колико се масте и како кожа очију уме толико да се опусти и падне да због тога изгледају старије него што заиста јесу. Не очајавајте, јер ће вам ове методе, скупљене на једном месту, помоћи да их подигнете.

Очи јесу огледало душе, али су и један од најделикатнијих и најосетљивијих делова тела. Из тог разлога је веома важно бринути о њима на адекватан начин. На њихов изглед највише утичу године, окруже их фине линије и боре, а кожа у околоочној регији се опушта и ето последице – спуштени капци.

Озлоглашени су јер нам због њих очи делују уморно и као да нисмо спавали данима. Време је да се поздравите са тим полузатвореним погледом, пошто следе савети како да они постану ружна прошлост и коначно се затегну.

РЕДОВНО МАЖИТЕ АНТИРИД

Опуштеност капака смањићете и кремама за повећање еластичности и чврстине коже које, ако их правилно користите, делују као примарна линија одбране од старења. Најбоље креме за овај проблем имају антиоксидансе и антиејџ састојке који се ефикасно боре против оштећења коже. Када бирате антирид, пажљиво прочитајте садржај, јер ефикасност производа у великој мери зависи од активних састојака и саме формулације. Најбоље су оне које садрже витамин Е и ретинол.

Прочитајте још: Немојте бацати кору од банане: Можете је искористити за ПЕДИКИР, резултатом ћете бити одушевљени

И ФИТНЕС ЗА ОЧИ ПОМАЖЕ

Једноставно и бесплатно решење за спуштене капке, а које захтева упорност и стрпљење, јесте фитнес лица. Различитим вежбама кожи и капцима враћамо тонус и побољшавамо циркулацију чинећи кожу свежом и једром.

За почетак, са два прста уштините почетке обрва, тако штипајући кожу померајте прсте целом дужином обрва. Ову вежбу можете да радите до око једног минута једном или два пута дневно. Код друге вежбе кажипрст ставите паралено уз доњу линију обрва и лагано их подигните. Држите обрве у том положају 10–20 секунди и фокусирајте се на дисање. Не гурајте превисоко јер не желите превише да гужвате кожу на челу. Поновите три пута.

СВЕТЛЕ СЕНКЕ ВАШ СУ АДУТ

Шминка за спуштене капке захтева посебне нијансе сенки. Стога ваш избор треба да буду светле до средњетамне, јер оне тамне чине очи уморнијим и старијим. Држите се неутралних и браон боја.

Узмите светлу нијансу, нанесите је по целом капку и добро изблендајте. Благо тамнијом нијансом лагано исконтуришите цео капак. Почните од средњег дела, па идите ка спољној ивици ока правећи облик крила. Све добро изблендајте. Испод обрва нанесите светли хајлајтер. Стопите га са већ стављеном сенком да би цео мејкап деловао природније.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas