Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико често би требало да перемо косу? Пет фактора даће вам идеалан одговор

Питање које мучи многе

1654177904_profimedia-0409583316-1-.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Себум који производи ваше власиште је од виталног значаја за здраву, сјајну косу, али, наравно, не желимо да нам коса буде масна.

Ипак, коса која је потпуно ослобођена овог природног уља може да буде груба и тешка за стилизовање.

Колико често прати косу?

Колико често треба да перемо косу зависи од различитих фактора. Шта утиче на то колико често морате да перемо  косу?

Уља у коси

Уље је највећи кривац за оно што сматрамо „прљавом“ косом. Колико себума производите зависи од ваших година, генетике, пола и окружења. Деца и старије особе не производе толико себума као тинејџери или одрасли у 20-им и 30-им годинама. Ваше власиште може полако да постане суво како старите.

Прочитајте још: НОВИ ТРЕНД ВЕНЧАНИЦА: Сви су изненађени, а мишљења подељена (ФОТО)

Тип косе

Равну и танку косу треба прати чешће него коврџаву или таласасту косу. Равна коса се лако облаже себумом, што значи да се много брже масти. Густа, таласаста или коврџава коса има тенденцију да буде сува јер уље не облаже праменове тако лако.

Зној

Колико се знојите је велики фактор у томе колико често треба да перете.  Зној може да шири себум и учини да ваша коса изгледа прљаво.

Прочитајте још: Трикови за здраве, хидриране и пуне усне: Испоштујте ОВЕ две ставке и уживајте у њиховом изгледу

Полен

Уколико патите од алергија било би добро да након повратка кући током њихове сезоне оперете и косу. Полени могу да остану на коси, а то може да погорша ваше симптоме.

 Производи за стилизовање

Производи за обликовање могу да се накупе на коси и власишту и доведу до иритације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas